Νιώθεις πεσμένη; Προβληματισμένη; Γεμάτη στρες; Οι ακόλουθες στρατηγικές μπορούν να σου αλλάξουν τη διάθεση, να εξαλείψουν το άγχος και να κάνουν τον κόσμο σου λίγο καλύτερο…

Διώξε το στρες τώρα

#1 Χαμογέλα

Σε σύγκριση με τα παιδιά, οι ενήλικες δεν γελάμε τακτικά, αλλά το γέλιο έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορεί να ελαφρύνει μια τεταμένη κατάσταση, να μας γεμίσει ενέργεια, να αλλάξει την οπτική μας ενώ παράλληλα, είναι μεταδοτικό.

#2 Δείξε ευγνωμοσύνη

Η ψυχολογική έρευνα υποστηρίζει τα οφέλη της έκφρασης ευγνωμοσύνης, το να εκτιμάμε αυτά που έχουμε και να ευχαριστούμε τα άτομα γύρω μας. Η ευγνωμοσύνη όχι μόνο μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, αλλά αυξάνει την ενσυναίσθηση και, αν εκφραστεί σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, το κάνει επίσης να αισθάνεται καλύτερα.

#3 Δες τα καλά

Πολύ συχνά, εστιάζουμε στο τι δεν πάει καλά στη ζωή μας, παρά στο αντίστροφο. Αυτό οδηγεί σε μια αίσθηση απελπισίας και ανικανότητας. Εστίασε στα καλά-καλούς φίλους, όμορφες στιγμές, τα ταλέντα και τις δυνάμεις σου-και θα νιώσεις αμέσως καλύτερα.

#4 Καταπολέμησε το στρες- Κάνε ένα time out

Το να κάνεις ένα διάλειμμα και να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις το στρες. Είτε πρόκειται για μια γρήγορη απόδραση, μια προπόνηση στο γυμναστήριο, μια ταινία ή απλά για χαλάρωση, κάνε το διάλειμμά σου χωρίς ενοχές και θα αισθανθείς ανακούφιση.

#5 Να είσαι εκεί όταν οι φίλοι σε χρειάζονται

Η υποστήριξη σε αγαπημένα πρόσωπα την ώρα της ασθένειας ή των προβλημάτων τους, όχι μόνο τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα, αλλά μπορεί να βελτιώσει την δική σου ευημερία, τόσο μέσω της συντροφικότητας όσο και λόγω της γνώσης ότι βοηθάς ένα φίλο να ξεπεράσει μια δύσκολη στιγμή. Εξίσου σημαντική είναι η παρουσία σου στις χαρές.

#6 Προσφέρσου να βοηθήσεις εθελοντικά

Ο εθελοντισμός προάγει την ψυχική υγεία, απομακρύνοντάς σε από τα προβλήματά σου και την καθημερινή πίεση.

#7 Πέρνα χρόνο με όσους αγαπάς και αποχαιρέτα το στρες

Τίποτα δεν είναι πιο ικανοποιητικό από το να περνάς ποιοτικό χρόνο με κάποιον που αγαπάς. Είτε πρόκειται για ένα ρομαντικό δείπνο, μια έξοδο με τους γονείς είτε για μια ευχάριστη δραστηριότητα με τα αδέρφια ή καλούς φίλους, αυτές οι αλληλεπιδράσεις ενισχύουν τις σχέσεις μας και αποτελούν στιγμές που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε αμέσως καλύτερα.