Εάν έχετε περάσει χρόνο στο TikTok τελευταία, το πιθανότερο είναι να είστε εξοικειωμένες με τον όρο “coquette aesthetic”. Η λέξη «κοκέτα» τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς δημιουργούς στα social media με το hashtag #coquetteaesthetic να συγκεντρώνει πάνω από δύο δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok, και τους χρήστες να αγκαλιάζουν την τάση με τα ντυσίματα, τα παιχνιδιάρικα χτενίσματα, το ρομαντικό μακιγιάζ, ακόμη και τα νύχια τους.

Η τάση έγινε αισθητή και κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, ενώ τα “coquette nails” στην επίδειξη μόδας του brand LoveShackFancy μάς τράβηξαν ιδιαίτερα την προσοχή. Τα μοντέλα είχαν γαλλικά μανικιούρ σε παστέλ τόνους με μικρές πέρλες πάνω τους απογειώνοντας έτσι την αισθητική της κοκέτας. Το nail look δημιουργήθηκε από τη nail artist Naomi Yasuda χρησιμοποιώντας προϊόντα από Sally Hansen και ήταν απλώς ονειρικό.

Με άλλα λόγια, αυτό το mani είναι είναι γλυκό, ρομαντικό, διασκεδαστικό αλλά και… μαξιμαλιστικό.

Τι είναι τα coquette nails

Τα “coquette nails” έρχονται να αναδείξουν την αιθέρια, σούπερ θηλυκή πλευρά σας με συγκεκριμένα χρώματα, μοτίβα και στολίδια. Η τάση χαρακτηρίζεται συνήθως από απαλά ροζ ή ουδέτερα χρώματα στα βερνίκια, αλλά είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν αυτό το μανικιούρ να μοιάζει με έργο τέχνης. Αφού εφαρμοστεί δηλαδή το χρώμα της βάσης, τα νύχια στολίζονται με οτιδήποτε φανταστείτε, από φιόγκους και πέρλες μέχρι στρας και χρυσόσκονη, δίνοντας στο mani μια μαξιμαλιστική αίσθηση. Τα «νύχια της κοκέτας» μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε σχήμα ή μήκος νυχιού, αλλά θα τα δείτε κυρίως σε μεσαία ή μακριά αμυγδαλωτά νύχια, καθώς υπάρχει περισσότερος χώρος στην επιφάνεια του νυχιού για ατελείωτη δημιουργία σχεδίων.

Πώς θα τα φτιάξετε μόνες σας

Εάν σκέφτεστε να δοκιμάσετε την τάση, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να υιοθετήσετε. Αν θέλετε ένα απλό αποτέλεσμα, ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα ουδέτερο χρώμα βάσης στα νύχια, όπως ένα γαλακτερό λευκό. Αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό, δοκιμάστε να εφαρμόσετε ένα μεταλλικό βερνίκι νυχιών στην ίδια απόχρωση ή σε κάποιον παστέλ τόνο. Στη συνέχεια, αν είστε αρχάριες, κολλήστε απλώς μερικά αυτοκόλλητα πάνω στα νύχια σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και press-on nails με 3D σχέδια που είναι εξίσου φιλικά για αρχάριες με το μανικιούρ, ενώ παράλληλα είναι μια γρήγορη λύση για να αποκτήσετε τέλεια, περιποιημένα νύχια.

Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας πιο προχωρημένο, αφού εφαρμόσετε το base coat της αρεσκείας σας και το αφήσετε να στεγνώσει καλά, παίξτε με τα στολίδια που θα βάλετε πάνω τους. Βάλτε πρώτα λίγη κόλλα νυχιών πάνω στο νύχι χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο κουκκίδων κι έπειτα προσθέστε 3D λουλούδια, στρας ή φιόγκους. Ολοκληρώστε με ένα διάφανο top coat για να εξασφαλίσετε διάρκεια και τα “coquette nails” σας είναι έτοιμα.