Τα “marble nails” είναι το trending στιλ μανικιούρ της φθινοπωρινής σεζόν και ίσως λίγο παραπάνω, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει. Παρόμοια με τα περλέ, τα chrome και τα “glazed donut” νύχια της Hailey Bieber, τα “marble nails” θα σας χαρίσουν ένα απίστευτα μοδάτο και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα, ενώ θα κάνει τους πάντες να θέλουν να αντιγράψουν το μανικιούρ σας.

Τα “marble nails” επιτυγχάνονται με την ανάμειξη διαφορετικών στρώσεων χρωμάτων. Αν πρόκειται να κάνετε αυτό το mani στο nail salon, καλό είναι να έχετε μαζί σας μερικές εικόνες για να δείξετε στη μανικιουρίστ. Αφού καταλήξετε στα χρώματα ή το χρώμα που σας αρέσει, αυτό/ά εφαρμόζεται/ονται μετά πάνω στα νύχια. Στη συνέχεια, με ένα ειδικό μικρό πινέλο νυχιών, η nail artist παίρνει λίγο χρώμα από ένα μπεζ ή λευκό βερνίκι νυχιών και αρχίζει να σχεδιάζει διάφορες γραμμούλες πάνω στο χρώμα της βάσης σας, για να αρχίσει να δημιουργείται αυτό το εφέ του μαρμάρου. Ολοκληρώνει με ένα λαμπερό top coat και τα “marble nails” σας είναι έτοιμα.

Εάν θέλετε να κάνετε πιο extra το μανικιούρ σας, μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε πάνω στα “marble nails” σας μια πινελιά από χρυσό βερνίκι νυχιών ή ακόμη και λίγα φύλλα χρυσού.

Εάν προσπαθείτε να αναδημιουργήσετε αυτό το στιλ μανικιούρ στο σπίτι, οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιήσετε βερνίκια νυχιών που δε στεγνώνουν γρήγορα κι ένα πινέλο νυχιών, για να πετύχετε το αποτέλεσμα του μαρμάρινου εφέ. Ανακατέψτε τα χρώματα (δηλαδή την απόχρωση της αρεσκείας σας και το λευκό ή μπεζ βερνίκι νυχιών) που θα χρησιμοποιήσετε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και απλώστε το γρήγορα στα νύχια για να μη στεγνώσει το χρώμα. «Κλειδώστε» το mani σας με ένα διάφανο top coat και είστε πανέτοιμες.