Γ. Μπαμπινιώτης: Λεξικό των πιο απαιτητικών λέξεων της Νέας Ελληνικής.

Ο τρίτος τόμος (Λ-Π), με το Βήμα της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου.

Το παρόν λεξικό των απαιτητικών λέξεων είναι ένα «ιδιόμορφο» λεξικό (σε σχέση με τους συνήθεις τύπους λεξικών), στο οποίο το κύριο βάρος δίδεται στη χρήση και στον ποιοτικό λόγο. Στην πραγματικότητα, είναι ένα εξειδικευμένο χρηστικό λεξικό εμπλουτισμού τής γλωσσικής συγκρότησης των ομιλητών τής ελληνικής γλώσσας, όπως αναφέρουμε και στον τίτλο τού παρόντος λεξικού. Παρέχει τα εφόδια ενός πλούσιου λεξιλογικού οπλισμού που, εφόσον επιλεχθεί και εφαρμοστεί σωστά, εξασφαλίζει ό,τι με απλά λόγια αποκαλούμε «προσεγμένο ποιοτικό λόγο».

Εκ των πραγμάτων, βεβαίως, τα επιλεχθέντα λήμματα δεν διεκδικούν ομοιογένεια. Είναι σαν τα άνθη τού αγρού που διαλέγει κάποιος για ένα ωραίο μπουκέτο, το οποίο αρέσει για την ποικιλία, τα χρώματα, την ευωδιά, τον συνδυασμό των λουλουδιών και τη συνολική εντύπωση που προσφέρει, όχι για την απόλυτη ομοιογένεια ή τη συστηματική σχέση των συστατικών του. Τέτοιος «λεξιλογικός ανθώνας» (ή «λεξιλογικός λειμώνας») είναι, λοιπόν, από τη φύση του ένα Λεξικό απαιτητικών λέξεων, ένας δυνάμει λεξιλογικός θησαυρός, σκόπιμης ποικιλίας των στοιχείων του, ώστε να εξυπηρετούν πολλαπλά επίπεδα υφολογικής χρήσεως και εκφραστικών αναγκών, όπως άλλωστε είναι γενικότερα κάθε «θησαυρός λέξεων».

Harper’s Bazaar

Σε μία σεζόν όπου το ζητούμενο είναι η άνεση, η λειτουργικότητα και η σοφιστικέ κομψότητα, οι σελίδες του τεύχους κατακλύζονται από ρούχα και αξεσουάρ που φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ, και που έχουν σχεδιαστεί με τους αισθητικούς όρους της διαχρονικότητας. Από μία ολοκληρωμένη εμφάνιση δεν μπορούν να λείπουν τα λαμπερά κοσμήματα και τα εντυπωσιακά ρολόγια, που πάντα θα μας υπενθυμίζουν την αξία του χρόνου.

Κεντρικό πρόσωπο (cover girl) είναι η Behati Prinsloo, ένα από τα πλέον δημοφιλή πρόσωπα στο χώρο της μόδας αυτή τη στιγμή, με 9.2Μ ακόλουθους στο ίνσταγκραμ. Φωτογραφήθηκε αποκλειστικά για τις σελίδες του Harper’s Bazaar Greece κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό του Λος Άντζελες. Δύο πρόσωπα που θα συζητηθούν την φετινή καλλιτεχνική σεζόν, δύο δυνατές γυναίκες, μάς μιλούν για όσα θα δούμε επί της σκηνής και επί της οθόνης, αλλά και για όσα τους δίνουν έμπνευση και δύναμη ώστε να εξελίσσονται και να μην σταματούν να μας εκπλήσσουν. Η Στεφανία Γουλιώτη και η Μυρτώ Αλικάκη ξεδιπλώνουν την μοναδικότητά τους σε συνεντεύξεις που θα συζητηθούν.

Οι Έλληνες ξανάρχονται!

Μια πολυτελής έκδοση 64 σελίδων για τα Κύπελλα Ευρώπης 2024-25.
Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός μπαίνουν στη μάχη για νέες διακρίσεις. Ένταση, πάθος, αγωνία και κάθε λεπτομέρεια ζωντανεύουν μέσα από τη βίβλο της νέας εποχής των κορυφαίων ποδοσφαιρικών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Η μαγεία του ποδοσφαίρου τα μεγαλύτερα αστέρια, οι θρυλικές στιγμές, όλες οι αλλαγές και οι πιο μεγάλες ομάδες βρίσκουν τη θέση τους σε αυτό το αφιέρωμα.

Οι ομάδες και τα αστέρια, Τα γήπεδα των τελικών, Όλοι οι νικητές και οι αριθμοί, ενώ οι Έλληνες είναι και πάλι εδώ!

Βημαgazino

Το “BHMAGAZINO” που κυκλοφορεί όπως πάντα μαζί με το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», φιλοξενεί στο εξώφυλλό του την διάσημη Αμερικανίδα υψίφωνο Corinne Winters.

Η ταλαντούχα διεθνής σταρ φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το “BHMAGAZINO” και μιλάει για τον διπλό πρωταγωνιστικό ρόλο της, στην «Ιφιγένεια» στις δύο όπερες του Κρίστοφ Βίλιμπαλντ Γκλούκ.