Το μακιγιάζ δεν έχει κανόνες, καθώς εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τι σας ταιριάζει και πώς νιώθετε άνετα. Ωστόσο, οι makeup artists έχουν εντοπίσει μερικά λάθη στις γυναίκες άνω των 50 και σπεύδουν να τα αποκαλύψουν. Η global makeup artist του brand bareMinerals, Carly Ciglio, μοιράστηκε, λοιπόν, στο mindbodygreen τα 3 μεγαλύτερα «ατοπήματα» στο μακιγιάζ, στα οποία πέφτουν οι 50+ γυναίκες, κι εμείς σας τα παρουσιάζουμε. Θα αλλάξουν προς το καλύτερο τον τρόπο που βάφεστε.

#1 Υπερβάλλετε με το μακιγιάζ

Όταν πρόκειται για μακιγιάζ σε ώριμες επιδερμίδες, ο βασικός κανόνας είναι “less is more”. Για παράδειγμα, μπορεί να νομίζετε ότι πρέπει να βάλετε πολύ concealer για να καμουφλάρετε τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια, αλλά αυτή η κίνηση μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνισή τους καθώς το προϊόν μπορεί να μπει μέσα στις λεπτές γραμμές και το αποτέλεσμα να μην είναι πολύ κολακευτικό. Η makeup artist συνιστά να τονίζετε μόνο ένα χαρακτηριστικό του προσώπου σας και όχι όλα μαζί -για παράδειγμα, επιλέξτε μια σκιά ματιών πιο έντονη και κρατήστε τα χείλη «ήσυχα» με ένα nude κραγιόν. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο τολμηρό makeup look εάν είστε άνω των 50, αλλά χρειάζεται μέτρο. Το έντονο μακιγιάζ μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει πιο γερασμένο.

Ένα άλλο σημείο που οι γυναίκες άνω των 50 συνήθως υπερβάλλουν είναι τα φρύδια. Η Carly Ciglio προτείνει να γεμίζετε ελάχιστα τα φρύδια για ένα φυσικό αποτέλεσμα και να μην τα τονίζετε πολύ. Επιλέξτε ένα μολύβι φρυδιών με μαλακή μύτη, για να σχηματίσετε μικρές τριχούλες σε τυχόν κενά στα φρύδια σας, αν θέλετε λίγη περισσότερη πυκνότητα. Έπειτα, ολοκληρώστε το brow look σας με ένα gel φρυδιών για αποτέλεσμα με διάρκεια.

#2 Επιλέγετε ματ foundation

Σύμφωνα με τη διάσημη makeup artist, δεν υπάρχει «σωστό» ή «λάθος» foundation για τις γυναίκες άνω των 50 χρόνων, είναι θέμα προσωπικού γούστου. Όμως, οι γυναίκες με ώριμο δέρμα στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτονται απόλυτα από ενυδατικές υγρές φόρμουλες, καθώς αφενός χαρίζουν μια αίσθηση άνεσης στην επιδερμίδα, αφετέρου δεν «κάθονται» στις ρυτίδες. Εάν θέλετε, όμως, ένα φυσικό ή διακριτικά λαμπερό αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα ματ foundation αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι είναι πιθανόν να κάνει πιο ξηρή την επιδερμίδα και να οδηγήσει σε ένα cakey εφέ.

#3 Αποφεύγετε το shimmer

“Ένα άλλο λάθος που κάνουν οι γυναίκες άνω των 50 είναι πως πιστεύουν ότι δεν μπορούν πλέον να φορέσουν shimmer. Αυτό δεν ισχύει!”, λέει στη συνέντευξη η makeup expert συμπληρώνοντας πως το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε τη σωστή υφή και ένταση λάμψης που θα αναδείξει το μακιγιάζ σας, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Οι φόρμουλες με shimmer μπορεί να τραβούν εύκολα τα βλέμματα, ωστόσο μπορεί να μπουν στις λεπτές γραμμές και να τραβήξουν την προσοχή εκεί. Σύμφωνα με τη Carly Giglio, η σωστή φόρμουλα μπορεί να δώσει την ιδανική ποσότητα λάμψης στο πρόσωπο χωρίς να κάνει το δέρμα να φαίνεται ξηρό –  προτιμήστε, λοιπόν, ενυδατικά υγρά highlighters ή κρεμώδεις σκιές.