Αν ψάχνετε για ένα μανικιούρ που «φωνάζει» ήσυχη πολυτέλεια, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τα “rosewater nails”. Είναι η τάση που κυριαρχεί τελευταία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποτελεί το τέλειο μεταβατικό μανικιούρ από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. Τα “rosewater nails” θα γίνουν η νέα σας εμμονή και δικαίως, αφού ταιριάζουν με κάθε σύνολο, μακιγιάζ και περίσταση χαρίζοντας απαράμιλλη κομψότητα σε κάθε γυναίκα που τα επιλέγει.

Τα “rosewater nails” είναι μια νέα τάση στα νύχια με ανοιχτόχρωμες και απαλές ροζ αποχρώσεις, οι οποίες θυμίζουν πολύ το χρώμα του ροδόνερου -εξού και η ονομασία “rosewater”. Μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε μήκος και σχήμα νυχιών, αλλά θα συναντήσετε πιο συχνά το nail trend σε αμυγδαλωτά ή τετράγωνα νύχια. Επίσης, ένα ακόμη πλεονέκτημα των “rosewater nails” είναι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε με τους διάφορους τόνους του απαλού ροζ ή ακόμη και να προσθέσετε λάμψη -σκόνη chrome ή glitter-, για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή, custom-made εκδοχή με βάση το προσωπικό σας στιλ και γούστο.

Όσον αφορά την εφαρμογή, τσεκάρετε το προφίλ της διάσημης nail artist Harriet Westmoreland, η οποία είναι η γκουρού των μίνιμαλ μανικιούρ και μάλιστα έσπευσε να μοιραστεί με τους ακολούθους της όλη τη διαδικασία δημιουργίας των “rosewater nails”. Στη λεζάντα που συνόδευσε τη σχετική δημοσίευση, η ίδια ανέφερε το εξής: «Το gel εφαρμόζεται πιο αραιά στις εξωτερικές άκρες των νυχιών δημιουργώντας ένα φυσικό και λαμπερό αποτέλεσμα.».

Φυσικά, μπορείτε να δημιουργήσετε και μόνες σας τα περίφημα “rosewater nails”. Το κλειδί είναι η σωστή προετοιμασία. Καταρχάς, σπρώξτε με ένα ειδικό ξυλάκι τα πετσάκια σας προς τα μέσα και μετά λιμάρετε τα νύχια σας, για να τους δώσετε όποιο σχήμα θέλετε εσείς. Έπειτα, εφαρμόστε ένα base coat σε όλα τα νύχια και περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, απλώστε μία έως δύο στρώσεις ενός καθαρού ροζ χρώματος -προτιμήστε έναν απαλό τόνο-, περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν καλά και πάλι και «κλειδώστε» το μανικιούρ σας με ένα λαμπερό top coat.