Καθώς μεγαλώνουμε, συμβαίνουν αλλαγές στα μαλλιά μας: εμφανίζονται περισσότερες γκρίζες τρίχες, ξηρότητα που συνδέεται με την απώλεια των φυσικών χρωστικών τους, αλλαγές στην υφή της τρίχας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσετε να δοκιμάσετε διαφορετικά κουρέματα και χτενίσματα- σημαίνει απλά, ότι θα πρέπει να στραφείτε προς εκείνα που ταιριάζουν ιδανικά με τη νέα κατάσταση και εικόνα των μαλλιών σας, θα ανανεώσουν την εμφάνισή σας στο άψε-σβήσε και ταυτόχρονα θα ανεβάσουν την ψυχολογία σας. Εάν μπήκατε ή διανύετε ήδη την πέμπτη δεκαετία της ζωής σας, λοιπόν, τσεκάρετε τα παρακάτω haircuts και υιοθετήστε το δικό σας αγαπημένο.

Pixie

Εάν είστε αποφασισμένες να κόψετε τα μαλλιά αρκετά κοντά, τότε το pixie look είναι το ιδανικό για εσάς. Είναι σύγχρονο, άκρως κομψό και χαρίζει γοητεία και κύρος σε κάθε γυναίκα άνω των 50 που το επιλέγει. Εμπνευστείτε από τις Helen Mirren και Jamie Lee Curtis και αφεθείτε στα χέρια του κομμωτή σας.

Μακριά μαλλιά

Εάν, από την άλλη, είστε φαν των μακριών μαλλιών, ποιος είπε ότι αν είστε άνω των 50 δεν μπορείτε να τα έχετε; Τα μακριά μαλλιά αποπνέουν σεξαπίλ και θα αποτελέσουν το «όπλο» της γοητείας σας και σε αυτήν τη δεκαετία της ζωής σας.

Διακριτικό φυλάρισμα

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το μήκος των μαλλιών σας, αλλά χρειάζεστε μια μικρή ανανέωση, δοκιμάστε να κάνετε ένα διακριτικό φυλάρισμα σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών σας -μπορείτε να συνοδεύσετε την αλλαγή με ανταύγειες στις τούφες γύρω από το πρόσωπο για να το φωτίσετε περισσότερο. Το φυλάρισμα θα χαρίσει κίνηση στα μαλλιά σας και θα φέρει στην επιφάνεια την πιο θηλυκή σας πλευρά.

Μακρύ bob

Αναμφίβολα, το bob κούρεμα είναι must και φέτος. Σύμφωνα με τους hairstylists, είναι μια καλή επιλογή για γυναίκες άνω των 50, καθώς η τρίχα γίνεται πιο λεπτή όσο μεγαλώνουμε. Το bob haircut, λοιπόν, δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά είναι πιο πυκνά και πλούσια, με αποτέλεσμα να δείχνετε και πιο νέες.

Μεσαίο μήκος

Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε μακριά ή κοντά μαλλιά, τότε μπορείτε να βρεθείτε κάπου στη… μέση. Επιλέξτε ένα μεσαίου μήκους κούρεμα και πετύχετε τις πιο κομψές εμφανίσεις.

Φράντζα

Αν αγαπάτε τις αφέλειες, αλλά θέλετε ένα πιο «γεμάτο» αποτέλεσμα, προτιμήστε τη φράντζα. Εμπνευστείτε από τη Susan Sarandon, η οποία απογειώνει αυτό το hair look και θα σας πείσει να το δοκιμάσετε κι εσείς.