Το concealer αποτελεί ένα σωτήριο προϊόν κάλυψης, ωστόσο αν δεν το εφαρμοστεί σωστά μπορεί να δημιουργηθούν “μπαλώματα” στην επιδερμίδα. Τη λύση σε αυτό το θέμα έρχεται να δώσει μια νέα τεχνική εφαρμογής του concealer που ακούει στο όνομα “pinpoint concealing” κι έγινε δημοφιλής από τη celebrity makeup artist Katie Jane Hughes. Όσο για το πώς θα την πετύχετε; Ανακαλύψτε τα 3 βήματα παρακάτω, όπως τα μοιράστηκε η ίδια στο mindbodygreen.

Επιλέξτε μια απόχρωση concealer που ταιριάζει απόλυτα με την επιδερμίδα σας

Οι makeup artists πολλές φορές έχουν την τάση να χρησιμοποιούν διαφορετικές αποχρώσεις concealer. Μερικές φορές μπορεί να χρειάζεστε μια πιο ανοιχτή απόχρωση για να τονίσετε ορισμένες περιοχές ή να καλύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και μετά να έχετε ανάγκη ένα άλλο concealer για να τελειοποιήσετε το contouring σας. Ωστόσο, η μέθοδος του “pinpoint concealing” θέλει μία ακριβή απόχρωση concealer. Ο στόχος εδώ είναι να ελαχιστοποιήσετε την αντίθεση μεταξύ της απόχρωσης του concealer σας και του τόνου της επιδερμίδας σας, για να έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα, οπότε προσπαθήστε να βρείτε μία απόχρωση που θα δείχνει σαν δεύτερο δέρμα πάνω σας.

Σχηματίστε μικρές τελείες και μπλεντάρετε καλά

Πάρτε το concealer και απλώς κάντε μερικές μικροσκοπικές τελείες στο πρόσωπο σε όποιες περιοχές υπάρχουν τυχόν κηλίδες, κοκκινίλες ή αποχρωματισμοί. «Δεν είναι δική μου τεχνική, υπάρχει εδώ και πολύ, πολύ καιρό στον χώρο του μακιγιάζ» τονίζει η διάσημη makeup artist εξηγώντας παράλληλα πως αυτή η μέθοδος διαφέρει από την τεχνική σύμφωνα με την οποία σχηματίζετε με το concealer μεγάλα τρίγωνα κάτω από τα μάτια για να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι μαύροι κύκλοι. Το concealer εδώ χρησιμοποιείται με φειδώ. «Μπλεντάρετε απαλά τις βούλες αυτές με ένα πινέλο για σκιές ματιών και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει» αναφέρει η Katie Jane Hughes.

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ βάζοντας χρώμα

Μετά την εφαρμογή του concealer, η Katie Jane Hughes συνεχίζει με το υπόλοιπο μακιγιάζ. Αρχικά, παίρνει ένα κόκκινο κραγιόν και βάζει λίγο από αυτό στην άκρη ενός πινέλου για ρουζ, το απλώνει στα μάγουλα και το μπλεντάρει πολύ καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια φυσικά ροδαλή όψη. Έπειτα, εφαρμόζει στα χείλη ένα καφέ μολύβι χειλιών για να κάνει το περίγραμμα και μετά ένα κραγιόν σε παρόμοιο τόνο -αυτό το βήμα θα χαρίσει περισσότερη ευκρίνεια στα χείλη. Τέλος, ολοκληρώνει το makeup look χρησιμοποιώντας ένα μολύβι ματιών σε ανοιχτή καφέ απόχρωση και μάσκαρα. Αν θέλετε να δώσετε περισσότερη ζωντάνια στο πρόσωπό σας, απλώστε κι ένα κρεμώδες highlighter στα ζυγωματικά σας. Τόσο απλό!