Γνωστή για τα συγκλονιστικά makeup looks που δημιουργεί στις A-listers του Hollywood – ανάμεσά τους η Margot Robbie, η Dua Lipa και η Elizabeth Olsen- η διάσημη makeup artist, Pati Dubroff,  μοιράστηκε στο Net-a-porter τα μυστικά της για να φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας για το φθινόπωρο. Κρατήστε σημειώσεις και υποδεχθείτε το φθινόπωρο… διαβασμένες και πιο εκτυφλωτικές!

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας

Ο πάγος είναι το αγαπημένο «προϊόν» της Pati Dubroff για να προετοιμάσει την επιδερμίδα των πελατισσών της. «Όταν δουλεύω σε ξενοδοχείο, ζητώ να σταλεί ένα δοχείο με πάγο στο δωμάτιο όπου κάνουμε μακιγιάζ και μαλλιά. Φυσικά, χρησιμοποιώ και μεταλλικά εργαλεία μασάζ τα οποία βάζω σε ένα φλιτζάνι με πάγο ή στην κατάψυξη, αν είμαι σπίτι, ώστε μετά από λίγο να είναι έτοιμα για χρήση» αποκαλύπτει η διάσημη makeup artist. Επίσης, προτείνει να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε και δύο κουτάλια, αφού τα αφήσετε στον πάγο για λίγα λεπτά. Ακουμπήστε το πίσω μέρος των κουταλιών στο πρόσωπο κινώντας τα προς τα πάνω και προς τα έξω για ένα μίνι στιγμιαίο lifting. «Το μέταλλο σε συνδυασμό με τον πάγο θα κάνουν αμέσως το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό, φωτεινό και ζωντανό» σημειώνει η ίδια.

Η λαμπερή επιδερμίδα είναι must

Αλλά για το φθινόπωρο προτείνω να επιλέξετε μια πιο βελούδινη υφή, λέει η ειδικός. Επιλέξτε ένα ελαφρώς ματ foundation ή, αν σας αρέσει μια πιο ανάλαφρη υφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενυδατικές με χρώμα που χρησιμοποιούσατε όλο το καλοκαίρι -το κλειδί είναι στη σωστή εφαρμογή. «Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να αποκτήσετε ένα βελούδινο φινίρισμα, φροντίζοντας να μπλεντάρετε καλά το προϊόν. Τα σφουγγαράκια μακιγιάζ είναι εξίσου απαραίτητα, γιατί απομακρύνουν τη γυαλάδα από περιοχές όπου δεν τη θέλετε, όπως η ζώνη Τ. Απλώς πιέστε απαλά την επιδερμίδα με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ, αντί να εφαρμόσετε πούδρα, για να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο ​​και φυσικό, χωρίς πούδρα.» προτείνει η Pati Dubroff προσθέτοντας πως αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε πούδρα, απλώστε τη στρατηγικά μόνο στα σημεία που έχουν βγάλει λιπαρότητα.

Πείτε «ναι» στη φυσική λάμψη

Για να αποκτήσετε αυτό το αποτέλεσμα, η Pati Dubroff προτείνει να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό highlighter, σε ψυχρή απόχρωση, το οποίο θα εφαρμόσετε πάνω από το foundation στα ψηλά σημεία του προσώπου, όπως τα ζυγωματικά, τη γέφυρα της μύτης και το πηγούνι.

Χρησιμοποιήστε μολύβια ματιών σε φωτεινούς τόνους

Ενώ οι extreme γραμμές eyeliner είναι η απόλυτη τάση της νέας σεζόν, η Pati Dubroff προτείνει να επιμείνετε στα βασικά για ευκολία. Εάν, όμως, θέλετε να δοκιμάσετε τα καινούρια makeup trends, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μολύβια ματιών σε φωτεινούς τόνους. «Πάρτε ένα μολύβι ματιών σε μια ζωηρή απόχρωση κι εφαρμόστε το μόνο στο κέντρο της γραμμής των άνω βλεφαρίδων σας. Θα είναι σαν μια παύλα χρώματος που θα σας χαρίσει ένα statement eye look. Στη συνέχεια, πάρτε ένα μολύβι ματιών σε σκούρο μπλε ή μαύρο χρώμα, εφαρμόστε το κατά μήκος του εξωτερικού και του εσωτερικού ενός τρίτου της γραμμής των άνω βλεφαρίδων, και μπλεντάρετε όλες τις γραμμές που δημιουργήσατε στις άκρες τους, για να τις ενώσετε μεταξύ τους και να έχετε μια ωραία, ενιαία γραμμή.» προτείνει η makeup artist.

Μην ασχολείστε και πολύ με τα φρύδια σας

«Όλες μας έχουμε βαρεθεί να ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο για να φτιάξουμε τα τέλεια φρύδια. Γι’ αυτό, επενδύστε μόνο στα κατάλληλα προϊόντα, για να διευκολύνετε τη ρουτίνα των φρυδιών σας» αναφέρει η Pati Dubroff προτείνοντας να εξοπλιστείτε με ορούς για βλεφαρίδες και φρύδια, που είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά, τα οποία διεγείρουν την ανάπτυξη των τριχών, αλλά και με brow gels με χρώμα, που θα κρατήσουν τα φρύδια στη θέση τους και ταυτόχρονα είναι ιδανικά για εσάς που έχετε αραιά φρύδια, αφού θα τα γεμίσουν.

Εφαρμόστε δύο αποχρώσεις ρουζ

Η Pati Dubroff προτείνει να χρησιμοποιείτε δύο κρεμώδη ρουζ σε παρόμοιες αποχρώσεις. «Χρησιμοποιήστε μια πιο ζεστή απόχρωση για να καθορίσετε τα ζυγωματικά σας και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα πιο φωτεινό χρώμα, όπως ένα ψυχρό κοραλί ή ροζ, στα μήλα του προσώπου σας. Έπειτα, μπλεντάρετε πολύ καλά τα ρουζ μεταξύ τους με ένα πινέλο για foundation.» μοιράζεται η διάσημη makeup artist.

Συνδυάστε το μολύβι χειλιών με το lip balm

Σύμφωνα με τη makeup artist, η χρήση ενός μολυβιού χειλιών κάτω από ένα lip balm με χρώμα θα σας χαρίσει το τέλειο αποτέλεσμα στα χείλη για το φθινόπωρο -μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ίδια χρώματα στα δύο προϊόντα ή και διαφορετικά, για να πετύχετε ένα ωραίο ombre lip look.