Η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Emily in Paris” μπορεί να περιστρέφεται γύρω από τις ερωτικές και φιλικές σχέσεις και φυσικά τη μόδα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αποτελεί μια ωδή στη γαλλική ομορφιά, κάτι που μάς έγινε ακόμη πιο σαφές ιδιαίτερα από την τέταρτη σεζόν. Ήδη μάλιστα από τον πρώτο κύκλο, η makeup artist Aurélie Payen, που επιμελείται τα makeup looks των χαρακτήρων, ήταν αποφασισμένη να εμφυσήσει την ανεπιτήδευτη ομορφιά των Γαλλίδων στη μαξιμαλιστική αισθητική της Lily Collins, aka Emily Cooper.

«Η γαλλική ομορφιά είναι πιο διακριτική από την αμερικάνικη ομορφιά. Επιλέξαμε χαρακτηριστικά και από τις δύο κουλτούρες για να δημιουργήσουμε τον χαρακτήρα της Emily Cooper που βλέπετε στη σειρά πια» ανέφερε σε μια συνέντευξή της στο Marie Claire η makeup artist. «Η Emily ήρθε από την Αμερική, οπότε δεν μπορούσε να εμφανιστεί ήδη με ένα κλασικό french makeup. Θέλαμε αρχικά ο χαρακτήρας της να είναι πιστός στον εαυτό της, ενώ φέρναμε τη γαλλική ατμόσφαιρα σιγά σιγά στη σειρά» συνέχισε λέγοντας η Aurélie Payen.

Όσο για τους 4 κανόνες ομορφιάς που βλέπουμε στη σειρά και αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των french girls; Ας τους ανακαλύψουμε παρακάτω.

Πείτε «ναι» στα σκούρα χείλη

Σύμφωνα με τη makeup artist, οι σκούρες αποχρώσεις στα χείλη με ένα πιο «ήσυχο» μακιγιάζ ματιών είναι πιο… γαλλικό παρά αμερικάνικο. Στις Αμερικανίδες αρέσει το lip gloss περισσότερο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Aurélie Payen εξηγώντας γιατί επέλεξε το Makeup by Mario Ultra Suede Lipstick στην απόχρωση Nicole, ένα έντονο καφέ-μπορντό. «Πρώτα, απλώνω τη Yon-Ka Nutri-Contour Nourishing Eye Cream στα χείλη, καθώς βοηθά το κραγιόν να παραμείνει για περισσότερη ώρα. Στη συνέχεια, αφού εφαρμόσω το κραγιόν, ταμπονάρω απαλά τα χείλη με ένα χαρτομάντηλο για να φύγει η περίσσια χρώματος – έτσι είμαι 100% σίγουρη ότι θα κρατήσει πολλή ώρα» αποκαλύπτει η ίδια.

Skincare & beauty tools

Οι αισθητικές επεμβάσεις και τα ενέσιμα στο πρόσωπο δεν είναι τόσο δημοφιλή μεταξύ των french girls. Αντίθετα, οι Γαλλίδες δίνουν έμφαση στη συνολική υγεία του δέρματός τους. “Η Lily κάνει γυρίσματα στο Παρίσι εδώ και τέσσερις μήνες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Ακόμα και όταν η επιδερμίδα της είναι ελαφρώς κουρασμένη, πρέπει να διατηρήσω αυτό το glowy, French vibe”, λέει η ειδικός. Beauty tools, όπως συσκευές μασάζ και LED μάσκες, είναι καλό να υπάρχουν στο «οπλοστάσιο» ομορφιάς σας, για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας υγιή, λαμπερή και φυσικά νεανική. Επίσης, μην παραμελείτε να κάνετε πρωί-βράδυ τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας.

Κρατήστε το μακιγιάζ των ματιών «ήσυχο»

Το french girl makeup συνήθως θέλει τα χείλη να τραβούν την περισσότερη προσοχή, και το μακιγιάζ των ματιών να… κάνει ένα βήμα πίσω. Δε θα δείτε τολμηρές σκιές ματιών στις περισσότερες από τις σκηνές της Lily Collins, αλλά εντυπωσιακές και ωραίες βλεφαρίδες. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε το μακιγιάζ ματιών. Ακόμη και η Emily στη σειρά τολμάει να προσθέσει ένα διακοσμητικό στρας στα μάτια κατά τη διάρκεια ενός event. Ό,τι κι αν κάνετε πάντως κρατήστε το απλό, όπως τονίζει η Aurélie Payen. Αν πρόκειται να βάλετε βλεφαρίδες, προτιμήστε τα τουφάκια, που δείχνουν πιο φυσικά.

Προτιμήστε ρουζ που δείχνουν φυσικά

Τα french girls δεν προτιμούν τα έντονα ροζ ή κόκκινα ρουζ, αλλά επιλέγουν κρεμώδεις υφές που γίνονται ένα με την επιδερμίδα και φυσικές αποχρώσεις όπως απαλούς ροζ και nude τόνους.   «Η Emily είναι ένας χαρακτήρας που χρειάζεται ρουζ καθώς έχει ιδιαίτερα λευκό δέρμα» αναφέρει η Aurélie Payen, εξηγώντας ότι χρησιμοποιεί το Baby Cheeks Blush Stick από Westman Atelier στις αποχρώσεις Bichette και Petal ή ένα lip-cheek duo από Chanel.