Γεμιστά κατσαρόλας
Ένα παραδοσιακό φαγητό με μια αλλαγή από τη Σέριφο
ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα και 10 λεπτά
Υλικά
- 6 μεγάλες ντομάτες
- 2 κολοκυθάκια κατάλληλα για γεμιστά (μεγάλα ή στρογγυλά)
- 1 μελιτζάνα
- 2 μεγάλες πιπεριές πράσινες
- 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ρύζι
- 1/2 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μαύρη σταφίδα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2-3 πρέζες ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε μια φέτα από την κορυφή που θα χρησιμοποιήσουμε ως καπάκι, αδειάζουμε την ψίχα τους και την ψιλοκόβουμε. Το ίδιο κάνουμε και με τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές.
Βήμα 2ο
Ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη ψίχα από τις ντομάτες, τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια με το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το ρύζι, το μισό λάδι, τη σταφίδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και γεμίζουμε με το μείγμα τα άδεια λαχανικά.
Βήμα 3ο
Αραδιάζουμε τα γεμιστά σε χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα, τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και τα αφήνουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία της εστίας, να σιγοψηθούν για 30-40 λεπτά. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.