Λεμονάτος σολομός με καστανό ρύζι και σπανάκι
Μια ανάλαφρη και υγιεινή συνταγή με φιλέτο σολομού και 32 γραμμάρια πρωτεΐνης.
Υλικά
- 1 κούπα καστανό ρύζι
- 4 κούπες baby σπανάκι
- 3 κονσέρβες φιλέτο σολομού σε νερό
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 μεγάλες πιπεριές πεπεροντσίνι, χοντροκομμένες
- 1 κούπα φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα, ψιλοκομμένα, και λίγα ακόμα για το σερβίρισμα
- 2 κουτ. ξύσμα λεμονιού και 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και αβοκάντο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Μαγειρέψτε το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο, στραγγίξτε και ρίξτε το σπανάκι και ανακατέψτε.
Βήμα 2ο
Εν τω μεταξύ, στραγγίστε τον σολομό, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας από το υγρό. Χωρίστε το σολομό σε κομμάτια. Μπορείτε να ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσει και να το χρώμα να γίνει ελαφρώς χρυσαφί. Θα χρειαστείτε 1 έως 2 λεπτά, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία αν χρειάζεται.
Βήμα 3ο
Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τις πιπεριές πιπεροντσίνι, το σολομό μαζί με το υγρό που έχετε κρατήσει από την κονσέρβα. Ζεσταίνετε όλα τα υλικά μαζί, ανακινώντας συχνά το τηγάνι, για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε σιγά – σιγά το μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, διατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο άθικτο τον σολομό.
Βήμα 4ο
Μοιράστε το μείγμα ρυζιού στα πιάτα και ρίξτε από πάνω το μείγμα σολομού με τα υγρά από το τηγάνι. Θα έχει δημιουργηθεί ένας ωραίος ελαφρύς ζωμός. Πασπαλίστε με το 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροτριμμένο πιπέρι, λίγο αλατάκι (αν θέλετε) και επιπλέον μαϊντανό.