Πόσες φορές έχετε ζηλέψει την επιδερμίδα των αγαπημένων σας celebrities στις red carpet εμφανίσεις τους; Είμαστε σίγουρες ότι ήταν αρκετές. Αυτό που δεν ξέρετε όμως είναι ότι πολλές από αυτές τις εμφανίσεις με το λαμπερό, αλαβάστρινο δέρμα είναι αποτέλεσμα της διάσημης αισθητικού Joanna Czech. Η σούπερ σταρ skincare specialist έχει το… άγγιγμα του Μίδα, ενώ μεταξύ των πελατισσών της βρίσκονται η Bella Hadid, η Kim Kardashian και η Cate Blanchett. Οι παγκοσμίου φήμης περιποιήσεις προσώπου της είναι εξαιρετικά εξατομικευμένες ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας ενώ το κοινό στοιχείο τους είναι ότι χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον χώρο της ομορφιάς.

Η Joanna Czech, όμως, είναι ξεχωριστή και για ακόμη έναν λόγο: εκπαιδεύει τις πελάτισσές της στο πώς να φροντίζουν το δέρμα τους μόλις φύγουν από το ιατρείο της. «Η περιποίηση της επιδερμίδας πιάνει περίπου το 30%, αλλά το υπόλοιπο 70% είναι ο τρόπος ζωής μας. Από εκεί ξεκινούν όλα. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Αν πάρετε και το ισιώσετε, είναι 2 τετραγωνικά μέτρα. Αν το ζυγίσετε, είναι περίπου τρία κιλά. Αποτελεί το 25% του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επομένως, πρέπει πραγματικά να το φροντίζετε σωστά» τόνισε η ίδια σε μια συνέντευξή της στο MindBodyGreen.

Μάλιστα, δε δίστασε να μοιραστεί τα 3 top skincare tips της για τέλεια επιδερμίδα, έτοιμη για το κόκκινο χαλί!

#1

Υιοθετήστε μια αντιφλεγμονώδη διατροφή

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας είναι να μειώσετε την ποσότητα της φλεγμονής που υπάρχει στο σώμα και αυτό θα το καταφέρετε μέσω της διατροφής σας. «Αν δε φροντίζετε το σώμα σας, το πρόσωπό σας θα το μαρτυρήσει. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης και γαλακτοκομικών προϊόντων που καταναλώνετε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το πεπτικό σύστημα ώστε να λειτουργεί πιο ομαλά, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην επιδερμίδα» εξήγησε η ίδια.

Η δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη επηρεάζει ιδιαίτερα την όψη του δέρματος μακροπρόθεσμα -η ζάχαρη μπορεί να διασπάσει το κολλαγόνο, σύμφωνα με έρευνες. Η διακοπή της ζάχαρης μειώνει τη διαδικασία γλυκοζυλίωσης. Όταν καταναλώνετε πολλή ζάχαρη και δεν μπορεί να αφομοιωθεί σωστά, προσκολλάται στις ίνες κολλαγόνου και τις κάνει πιο εύθραυστες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει με τη σειρά του σε πρόωρη γήρανση» ανέφερε η διάσημη αισθητικός.

#2

Χρησιμοποιήστε τα βασικά συστατικά για τη φροντίδα της επιδερμίδας

Η Joanna Czech τονίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε τα ίδια συστατικά που ξέρετε εδώ και χρόνια πως κάνουν καλό στην επιδερμίδα. «Δεν πιστεύω στις skincare τάσεις. Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά θεωρώ ότι το δέρμα χρειάζεται συγκεκριμένα πράγματα» σημείωσε η ίδια τονίζοντας ότι τα συστατικά που πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόζετε στην επιδερμίδα σας είναι οι βιταμίνες Α, C και Ε, τα κεραμίδια, η νιασιναμίδη,το υαλουρονικό οξύ και τα πεπτίδια.

#3

Μην παραμελείτε τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας

Εξίσου σημαντικό με αυτό που εφαρμόζετε είναι το πότε το εφαρμόζετε. Το δέρμα, όπως και το υπόλοιπο σώμα, έχει κιρκάδιο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι δρα διαφορετικά όταν ηρεμεί από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας που είναι σε εγρήγορση – κατά συνέπεια, τα skincare προϊόντα που εφαρμόζετε λειτουργούν διαφορετικά σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας.

Σύμφωνα με τη Joanna Czech, η βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι υψίστης σημασίας. «Η αποτελεσματικότητα των προϊόντων που εφαρμόζονται στο δέρμα κατά τη νύχτα αυξάνεται κατά 50 έως 60%. Επίσης, το βράδυ η επιδερμίδα χάνει την υγρασία της, επομένως καλό είναι να εφαρμόζετε περισσότερο ενυδατικά συστατικά, για να μην αφυδατωθεί και γίνει ξηρή.» αποκάλυψε η ίδια.

Πράγματι, σύμφωνα με έρευνες, το δέρμα είναι πιο διαπερατό ενώ κοιμάστε, που σημαίνει ότι μπορεί να διαφύγει περισσότερο νερό (μια κατάσταση γνωστή και ως διαδερμική απώλεια νερού). Επίσης, αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα περιποίησης μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στην επιδερμίδα κι έτσι να είναι πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, κατά τη νύχτα, το δέρμα μπαίνει σε λειτουργία ανάκαμψης, δηλαδή εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, αποκαθιστά το κολλαγόνο κι επανορθώνει τις «βλάβες» που έχουν προκληθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επομένως, την επόμενη φορά που θα περάσει από το μυαλό σας να κοιμηθείτε χωρίς να έχετε κάνει τη night routine σας, θυμηθείτε τις συμβουλή της αισθητικού των stars και αφιερώστε λίγο χρόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας σας.