Κέικ σύκου χωρίς ζάχαρη
Πεντανόστιμο και πρωτότυπο κέικ σύκου
ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ45 λεπτά
Υλικά
- 6 σύκα
- 2κ.σ. χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/4 της κούπας μέλι
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 1/2 της κούπας αμυγδαλόψυχα
- 1/4 της κούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1.5κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Κόψτε τα σύκα σε τέσσερα ίσα μέρη και τοποθετήστε τα στον πάτο μιας φόρμας για κέικ την οποία έχετε λαδώσει ελαφρώς
Βήμα 2ο
Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τον χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα, το μέλι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το αλάτι
Βήμα 3ο
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι
Βήμα 4ο
Περιχύστε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και πάνω από τα σύκα και ψήστε στους 185°C για περίπου 35 λεπτά