Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να είναι μια περίοδος ξεκούρασης και αναζωογόνησης, για την επιδερμίδα μας, όμως, δεν ισχύει το ίδιο. Η έκθεση στον ήλιο, η ζέστη, το ξενύχτι και τα κοκτέιλ δίπλα στο κύμα, οι διατροφικές ατασθαλίες, το ελλιπές skincare, επηρεάζουν την ισορροπία της με αποτέλεσμα η επιστροφή στην πόλη να την βρίσκει αφυδατωμένη και ταλαιπωρημένη. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να δώσετε έμφαση στην επαναφορά της ισορροπίας της, αναπληρώνοντας τη χαμένη υγρασία της, φροντίζοντας να «διορθώσετε» τις βλάβες που της προκάλεσε ο ήλιος και βοηθώντας τη να ξεκινήσει τη νέα σεζόν αναζωογονημένη, ενδυναμωμένη και ξεκούραστη.

Ξεκινήστε με απολέπιση

Οι συνθήκες του καλοκαιριού βάζουν τρικλοποδιά στην ομορφιά της επιδερμίδας. Ο ιδρώτας και η ζέστη, για παράδειγμα, προκαλούν συσσώρευση σμήγματος στους πόρους, γεγονός που πυροδοτεί τα σπυράκια, οι επιθέσεις της ηλιακής ακτινοβολίας αφήνουν πίσω τους νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας ενώ η αφυδάτωση προκαλεί τραχύτητα, ξεφλούδισμα, θαμπάδα. Αυτά τα δεδομένα δεν επιτρέπουν στα συστατικά των προϊόντων skincare να διεισδύσουν στην επιδερμίδα και να προσφέρουν τα αποτελέσματα που υπόσχονται – για αυτό οι ειδικοί κάθε πλάνο επαναφοράς της επιδερμίδας μετά τις διακοπές θα πρέπει να ξεκινάει από την απολέπιση, ιδανικά με μια σύνθεση με AHAs, BHAs ή ένζυμα φρούτων, που απομακρύνουν απαλά τα νεκρά κύτταρα και αποκαλύπτουν τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας, χωρίς να την ταλαιπωρούν.

Ενυδατικές μάσκες προσώπου: 7 top επιλογές που “ξεδιψάνε” την επιδερμίδα

Αφού απαλλάξετε την επιδερμίδα σας από νεκρά κύτταρα, σμήγμα κλπ, ο δρόμος είναι… ανοιχτός για το επόμενο βήμα: την ενυδατική μάσκα προσώπου, που τόσο έχει ανάγκη μετά τις διακοπές. Star συστατικά αυτών των συνθέσεων, το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, τα ceramides, που αναλαμβάνουν να αποκαταστήσουν άμεσα τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας της διψασμένης επιδερμίδας, ώστε να ξαναβρεί την φρεσκάδα, την ελαστικότητα και τη φωτεινότητά της, έτοιμη να υποδεχτεί το φθινόπωρο με γερές βάσεις. Μην ξεχνάτε, όμως: η ενίσχυση των επιπέδων υδάτωσης της επιδερμίδας ξεκινάει εκ των έσω, όπως τονίζουν οι ειδικοί – φροντίστε, λοιπόν, να πίνετε άφθονο νερό αλλά και να ενισχύσετε το πιάτο σας με τροφές πλούσιες σε νερό όπως το καρπούζι, το αγγούρι κλπ.

Δοκιμάστε:

Korres Greek Yogurt Probiotic SuperDose Face Mask

Ιδανική για την αφυδατωμένη, θαμπή επιδερμίδα αυτή η  μάσκα προσώπου πολλαπλής δράσης, υπερ-ενισχυμένη σε προβιοτικά από Ελληνικό Γιαούρτι, προσφέρει άμεση δροσιά, ενυδάτωση και θρέψη ενώ διατηρεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας ισορροπημένο.

Laneige Water Sleeping Mask (Sephora)

Αναζωογονητική μάσκα νύχτας σε μορφή τζελ, που προσφέρει στην επιδερμίδα μεγαδόσεις ενυδάτωσης, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, ενώ εσείς κοιμάστε.

Clarins Hydra-Essentiel [Ha2] Cream-Mask

Δύο τύποι υαλουρονικού οξέος, εκχύλισμα leaf of life και ceramides συνδυάζονται σε αυτή τη σούπερ δροσερή κρέμα-μάσκα εντατικής ενυδάτωσης και ενδυνάμωσης του επιδερμιδικού φραγμού.

Garnier SkinActive Hyaluron Shot Fresh-Mix Tissue Mask

Υφασμάτινη μάσκα που εμποτίζεται με το υπερσυμπυκνωμένο ενυδατικό serum με υαλουρονικό οξύ ακριβώς τη στιγμή που πρόκειται να τη φορέσετε. Αναπληρώνει την πολύτιμη υγρασία της επιδερμίδας, την «γεμίζει» εκ των έσω και επαναφέρει την απαλότητά της.

Dr. Jart+ Vital Hydra Solution

Μάσκα νύχτας σε μορφή τζελ, εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ, σύμπλεγμα γλυκερίνης και πανθενόλη, ένα «κοκτέιλ» συστατικών που απογειώνει τα επίπεδα υδάτωσης κατά 123%, ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό και αφήνει την επιδερμίδα δροσερή και φωτεινή.

Eva Belle Supreme Biocellulose Face Mask

Μάσκα προσώπου από βιο-κυτταρίνη, εμποτισμένη με σύμπλεγμα υαλουρονικού οξέος και γλυκερίνη, για ενυδατωμένη, ανανεωμένη και «γεμάτη» επιδερμίδα.

Embryolisse Intense Moisturizing Mask (attica)

Πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, θαλάσσια μεταλλικά στοιχεία και εκχύλισμα λευκού νούφαρου, αυτή η μάσκα με τη δροσερή, jelly υφή «ξεδιψάει» άμεσα την επιδερμίδα, την απαλύνει και την αναζωογονεί.

Origins Drink Up 10 Minute Hydrating Mask with Apricot & Swiss Glacier Water

Πλούσια, κρεμώδης μάσκα με έλαιο από βερίκυκο και αγνό νερό παγετώνων, που μέσα σε 10 λεπτά “ξεδιψάει” την αφυδατωμένη επιδερμίδα και της χαρίζει αίσθηση ανακούφισης και άνεσης που διαρκεί έως 24 ώρες.