Όλοι και όλες αναμφίβολα έχουμε βιώσει τα λεγόμενα “Monday blues”, αυτά τα δυσάρεστα και απογοητευτικά συναισθήματα που έχουμε κάθε φορά που ξεκινάει η νέα εβδομάδα. Υπάρχουν, όμως, 5 έξυπνοι τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε και βρίσκονται παρακάτω. Δε θέλουν κόπο, αλλά λίγο από τον χρόνο σας, για να αλλάξουν την καθημερινότητά σας προς το καλύτερο, ακόμη κι αν ξημέρωσε Δευτέρα.

Good to know: Σύμφωνα με έρευνες, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου αποδεικνύεται στατιστικά ότι είναι η στιγμή του νέου έτους όπου ο ενθουσιασμός μιας νέας αρχής έχει πια φύγει από το μυαλό μας και οι αποφάσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες, αφήνοντάς σας λίγο αποθαρρυμένους και… με “μπλε” διάθεση.

Πώς θα διώξετε τα “Monday blues”

Γυμναστείτε

Βρείτε το είδος γυμναστικής που σας αρέσει και ξεκινήστε χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ εάν δε γνωρίζετε πώς να αρχίσετε, μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα στιλ άσκησης μέχρι να καταλήξετε σε αυτό που σας αρέσει. Μπορείτε να γυμναστείτε είτε μέσω κάποιου app είτε μέσω Zoom meeting είτε πηγαίνοντας σε κάποιο γυμναστήριο.

Φτιάξτε σας ένα ρόφημα στο σπίτι και διακοσμήστε το

Περάστε χρόνο στο σπίτι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δημιουργήστε ένα ρόφημα ή ένα smoothie με τα συστατικά που ακριβώς θέλετε και όπως το απολαμβάνετε περισσότερο. Ενθαρρύνετε και τους αγαπημένους σας να κάνουν το ίδιο για να περάσετε μαζί ποιοτικό χρόνο και να αποκλείσετε τις ανήσυχες σκέψεις.

Κάντε διαλογισμό

Κάνοντας τον διαλογισμό συνήθεια θα καταφέρετε να μείνετε στον σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων που έχετε θέσει γενικά αλλά και να αντιμετωπίσετε τα “Monday blues” ειδικότερα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε σε έναν αγχωτικό και «γρήγορο» κόσμο και είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο και στον εαυτό μας. Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Δοκιμάστε αυτόν τον σύντομο οδηγό, που περιλαμβάνει τα βήματα για να ξεκινήσετε τον διαλογισμό.

Δημιουργήστε cozy ατμόσφαιρα στο σπίτι

Εάν ο χώρος σας δεν σας αρέσει πια ή σας έχει κουράσει η διακόσμησή του, ήρθε η ώρα να ανανεώσετε το σπίτι σας. «Παίξτε» με μια ζεστή χρωματική παλέτα με το που μπει το φθινόπωρο, δημιουργήστε μια άνετη γωνιά ανάγνωσης, δώστε ζωή (κυριολεκτικά) στο σπίτι σας με μερικά φυτά, ή δώστε μια νέα πινελιά επιλέγοντας νέα αξεσουάρ.

Πάρτε την αυτοφροντίδα σας στα σοβαρά

Φήμες λένε πως αν περάσετε μια μέρα μόνες σας στο σπίτι, κάνετε ένα ολοκληρωμένο τελετουργικό περιποίησης της επιδερμίδας σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια, απολαύσετε το αγαπημένο σας γεύμα, διαβάσετε ένα βιβλίο ή ξεκινήσετε μια νέα σειρά, θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Ακόμα και εάν τελικά καταφέρετε να κάνετε μόνο ένα από αυτά, είτε στην αρχή είτε στο τέλος της Δευτέρας και πάλι κερδίζετε. Η αυτοφροντίδα είναι το Α και το Ω για να νιώσετε καλύτερα οποιαδήποτε στιγμή της εβδομάδας και όχι μόνο τις Δευτέρες.