Μπορείτε να διατηρήσετε τους γεμιστούς χουρμάδες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 5 ημέρες.
Αν επιθυμείτε, αντικαταστήστε το αμυγδαλοβούτυρο με φυστικοβούτυρο για πιο έντονη γεύση.
Χρειάζεστε μόνο τρία υλικά για αυτό το θρεπτικό σνακ που θα καλύψει κάθε λαχτάρα σας για γλυκό και θα σας γεμίσει ενέργεια. Οι χουρμάδες είναι φανταστική βάση για γλυκό, η σοκολάτα μια κλασική αξία και το αμυγδαλοβούτυρο ισορροπεί τις γεύσεις.
Γεμίστε κάθε χουρμά με 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο αμυγδάλου.
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, και προχωρήστε στο ζέσταμα σε μέτρια θερμοκρασία για 1 λεπτό. Ανακατέψτε και συνεχίστε το ψήσιμο σε μικροκύματα για διαστήματα 20 δευτερολέπτων μέχρι να λιώσει. Σταματήστε κάθε 20’’ και ανακατέψτε.
Στρώστε λαδόκολλα σε ένα πιάτο. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, κρατήστε 1 χουρμά πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να τον καλύψετε ελαφρά, αφήνοντας την περίσσεια σοκολάτα να στάξει στο μπολ. Τοποθετήστε τον επικαλυμμένο χουρμά στο πιάτο. Επαναλάβετε με τους υπόλοιπους χουρμάδες. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με αλάτι, αν θέλετε. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να δέσουν για περίπου 10 λεπτά.
Μπορείτε να διατηρήσετε τους γεμιστούς χουρμάδες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 5 ημέρες.
Αν επιθυμείτε, αντικαταστήστε το αμυγδαλοβούτυρο με φυστικοβούτυρο για πιο έντονη γεύση.