Σε όλους μας έχει τύχει στην μέση μιας γρήγορης και πολυάσχολης ημέρας, η ενέργεια μας να πέσει κατακόρυφα. Είναι η στιγμή που χρειαζόμαστε κάτι να μας δώσει ένα boost ενέργειας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε δυναμικά, χωρίς ωστόσο να βασιστούμε αποκλειστικά στην καφεΐνη.

Η κόπωση αυτή μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν φάγαμε αρκετά ή ότι δεν φάγαμε καθόλου και έτσι δεν έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια. Εάν πρόκειται για μια τέτοια περίπτωση, η καλύτερη μας επιλογή είναι να καταναλώσουμε ένα σνακ που θα μας χορτάσει και θα μας δώσει την πολύτιμη ώθηση για να συνεχίσουμε την ημέρα μας.

Σνακ γεμάτα ενέργεια

Μήλο, αχλάδι, μπανάνα

Τα φρούτα αυτά σύμφωνα με έρευνα, μπορούν να μας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερες ώρες. Συνδυαστικά με το γεγονός ότι μπορείς να τα έχεις μαζί σου πάντα και παντού και να τα καταναλώσεις χωρίς να λερωθείς, τότε γίνονται ακόμη καλύτερες επιλογές.

Φυστικοβούτυρο

Νόστιμο, κρεμώδες και φοβερά χορταστικό, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να σε “ξυπνήσει” μόλις αισθανθείς τον λήθαργο να έρχεται. Συνδύασέ το με το αγαπημένο σου φρούτο και τότε το σνακ γίνεται και πιο νόστιμο και πιο χορταστικό.

Τυρί

Το τυρί είναι γεμάτο με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που δίνουν μια πολύτιμη ώθηση ενέργειας. Μπορείς να το καταναλώσεις μόνο του ή ακόμη και να το συνδυάσεις με ένα φρούτο για ένα πρωτότυπο αλλά πεντανόστιμο, χορταστικό σνακ.

Αβοκάντο toast με ψωμί ολικής άλεσης

Το αβοκάντο είναι διάσημο για τα καλά λιπαρά που περιέχει. Επίσης είναι super χορταστικό, ειδικά αν συνδυαστεί με ψωμί ολικής άλεσης, που είναι γεμάτο φυτικές ίνες, που θα σε χορτάσουν και θα σε γεμίσουν ενέργεια.

Γιοαύρτι με φρούτα και γκρανόλα

Το γιαούρτι είναι γεμάτο πρωτεΐνη και σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες που περιέχουν τα φρούτα και η γκρανόλα θα νιώσεις γεμάτη και έτοιμη να αντιμετωπίσεις όλες τις προκλήσεις της ημέρας σου.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι επίσης μια κατηγορία φρούτων όπου αξίζουν την προσοχή σου. Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το grapefruit έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βιταμίνη C, δύο στοιχεία που γεμίζουν τις μπαταρίες σου όποτε το χρειαστείς.