Το πιο νόστιμο και υγιεινό φαλάφελ μπέργκερ
Εάν επιθυμείτε ένα χορταστικό και υγιεινό μπέργκερ, απολαύστε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας το μπέργκερ φαλάφελ χωρίς ενοχές.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ161
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ16 λεπτά
Υλικά
- 400 γρ. ρεβίθια κονσέρβας, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα μαϊντανό πλατύφυλλο ή σγουρό μαϊντανό
- 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- Φρυγανισμένο ψωμί πίτα για σερβίρισμα
- 200 γρ. σάλσα ντομάτας σε μπανιέρα, για σερβίρισμα
- Πράσινη σαλάτα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Στραγγίξτε τα ρεβίθια και τα σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα σε ένα μίξερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τη σκόνη τσίλι, το αλεύρι και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια πλάστε με τα χέρια σας τέσσερα μπιφτέκια.
Βήμα 2ο
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρετε μέσα στην πίτα με σάλτσα ντομάτας και πράσινη σαλάτα.