Τσιλιχουρδόπιτα
Παραδοσιακή συνταγή από τους Παξούς.
ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα και 5 λεπτά
Υλικά
- Εντόσθια από αρνί ψιλοκομμένα (συκωταριά, καρδιά ή ό,τι άλλο προτιμάμε)
- 1½-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ρύζι
- 500 ml γάλα
- 4 αβγά
- Αλάτι, πιπέρι
- 200 γρ. φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα εντόσθια μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να τραβήξει τα υγρά του κρέατος.
Βήμα 2ο
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το γάλα, τα αβγά και –προαιρετικά– τη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
Βήμα 3ο
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180°C.