Ο μεγάλος αστέρας του Γαλλικού κινηματογράφου, Αλέν Ντελόν, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, γεμάτος με πολυτάραχες αλλά συναρπαστικές εμπειρίες. Ο ηθοποιός έγινε γνωστός για τους ρόλους του σε κλασικές ταινίες, που τον έκαναν αντικείμενο πόθου και πρότυπο αρρενωπής ομορφιάς.

Από τη δεκαετία του 1990, οποιοδήποτε ρόλο και αν υποδυόταν, από δολοφόνο μέχρι έναν χαρισματικό απατεώνα, ο Αλέν Ντελόν ήταν καρδιοκατακτητής χιλιάδων θαυμαστών.

Η καριέρα του ξεκίνησε αφότου τον έδιωξαν από τον Στρατό σε ηλικία 20 ετών, λόγω ατίθασης συμπεριφοράς και γνώρισε την ηθοποιό Μπριζίτ Ομπέρ και πήγε μαζί της στο φεστιβάλ των Καννών το 1956. Ο πρώτος του εμβληματικός ρόλος ήταν στην ταινία “Ο Ρόκο και τα αδέλφια του”, ωστόσο είχε είχε ήδη γίνει διεθνής αστέρας και είχε στο ενεργητικό του έναν μεγάλο έρωτα με την ωραιότερη ηθοποιό της Ευρώπης, τη Ρόμι Σνάιντερ. Το ζευγάρι ήταν αρραβωνιασμένο και χωρίς αμφιβολία ένα από τα ωραιότερα και πιο ταιριαστά, τουλάχιστον στα μάτια των θαυμαστών τους.

Ωστόσο η σχέση τους ήταν εκρηκτική, όλο πάθος καυγάδες και φλερτ για τον ωραίο Άλεν και ο αρραβώνας τους δεν άργησε να λάβει τέλος. Η ζωή του συνεχίστηκε με μόνο ένα γάμο, ωστόσο με πολλές σχέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ωστόσο πρωταγωνιστούσε στην επικαιρότητα περισσότερο για τα θέματα υγείας που αντιμετώπιζε και τις προβληματικές οικογενειακές του σχέσεις. Εγκαταλελειμμένα παιδιά, πρόωροι θάνατοι και χωρισμοί μέχρι και ένας ενδοοικογενειακός εμφύλιος πόλεμος, είναι μερικά από τα θέματα που ήρθαν στο προσκήνιο για τον διάσημο ηθοποιό.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποσυρθεί στο σπίτι του στην πόλη Douchy– Montcorbon στο Λουαρέ της Γαλλίας, είχε καταθέσει τον περασμένο χειμώνα μήνυση εις βάρος του μεγαλύτερου εν ζωή γιου του, Άντονι Ντελόν, επειδή κατηγόρησε σε συνέντευξή του την ετεροθαλή αδελφή του Ανούσκα, καρπό της σχέσης του ηθοποιού με την Ροζαλί φαν Μπρέμεν, για χειραγώγηση του 88χρονου πατέρα τους και υπαινίχθηκε ότι ο Αλέν Ντελόν δεν είχε πλέον σώας τας φρένας.

Ο Άντονι Ντελόν υποστήριξε πως η αδελφή του απέκρυψε πως ο πατέρας τους είχε αποτύχει σε πέντε τεστ για την αξιολόγηση της νοητικής λειτουργίας του έπειτα από το εγκεφαλικό που είχε υποστεί το 2019. Στη συνέντευξή του στο Paris Match, o 59χρονος Άντονι Ντελόν, καρπός του γάμου του αστέρα με την ηθοποιό Ναταλί Μπαρτελεμί, είχε αναφέρει πως ο πατέρας του ήταν εξασθενημένος και αδυνατισμένος και δεν άντεχε να τον βλέπει άλλο σε αυτή την κατάσταση.

Πράγματι τον Φεβρουάριο ο Ντελόν τέθηκε υπό νομική προστασία και κηδεμoνία που δεν του επέτρεπε να πουλήσει κάποιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.

Το 2023, μια διαφορετική υπόθεση έστειλε στα δικαστήρια την οικογένεια Ντελόν, καθώς τα παιδιά του στράφηκαν εναντίον της Ιαπωνέζας Χιρόμι Ρόλιν, η οποία είχε αναλάβει την φροντίδα του ηθοποιού και ζούσε στο σπίτι του μαζί του. Σε μια συνέντευξη του το 2021, ο Aλεν Ντελόν είχε παρουσιάσει την Χιρόμι ως «την Ιαπωνέζα σύντροφό του». Τα παιδιά του διάσημου ηθοποιού ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι η Χιρόμι ήταν στην πραγματικότητα η οικιακή βοηθός του Ντελόν η οποία εκμεταλλεύτηκε την κακή κατάσταση της υγείας του πατέρα τους προκειμένου να του επιβληθεί και να τον απομακρύνει από την οικογένεια του περιορίζοντας τις επαφές μαζί του. Η Χιρόμι κατήγγειλε πως τα παιδιά του ηθοποιού την εξεδίωξαν τελικά από το σπίτι του δια της βίας.

Η περασμένη χρονιά είχε ξεκινήσει με τον απόηχο φημολογίας που ήθελε τον Αλέν Ντελόν να αποζητά να δώσει τέλος στην ζωή του και να κάνει ευθανασία εξ αιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι φήμες ξεκίνησαν λίγο αφότου βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Παρίσι ο Ari Boulogne, ο μεγαλύτερος γιος του Αλέν Ντελόν, τον οποίο δεν αναγνώρισε ποτέ. Ο 60χρονος φωτογράφος έχασε τη ζωή του κάτω από μυστηριώδες συνθήκες.

Ο θάνατος του γνωστοποιήθηκε μέσα από την εφημερίδα Libération μέσα από ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η οικογένεια του που έγραφε: «Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούκα, ο Άντονι και (ο σκύλος του) Λούμπο, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένειά του σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους».