Ψάρι μπιάνκο
Ένα παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με μπακαλιάρο.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ35
Υλικά
- 4 φρέσκα ψάρια (μπακαλιάρο ή κέφαλο)
- 6 μεγάλες πατάτες
- 1 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή παραπάνω αν θέλουμε)
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1½ εκ. Τις βάζουμε σε πλασωτέ κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Βήμα 2ο
Ακουμπάμε τα ψάρια πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα, να σωθούν τα πολλά υγρά. Το ψάρι μπιάνκο δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλό.
Βήμα 3ο
Περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση για 2-3 λεπτά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.