Όσον αφορά το σεξ και τον οργασμό οι απόψεις συχνά διίστανται. Είναι καλύτερο το σεξ με ανοιχτό ή με σβηστό φως; Να φοράς κάλτσες ή όχι; Υπάρχει κάποιο μυστικό έτσι ώστε ο οργασμός να έρθει πιο εύκολα και πιο γρήγορα χωρίς να παιδευτείτε;

Αν ψάχνεις και εσύ απάντηση στα δύο τελευταία ερωτήματα, μάλλον μπορούμε να σε βοηθήσουμε, καθώς όπως φαίνεται το να φοράς κάλτσες στο σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να έρθεις σε οργασμό!

Έρχεται πιο εύκολα ο οργασμός αν φοράς κάλτσες;

Σε αυτό θέλησαν να απαντήσουν και οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια έρευνα εξετάζοντας το ζήτημα. Όπως αποκαλύπτουν όλα έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία του αίματος. Οι κάλτσες, εξηγούν οι ίδιοι, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας των ποδιών καθώς και στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων που τείνουν να συστέλλονται όταν κρυώνουμε.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 80% των ζευγαριών που φορούσαν κάλτσες στο κρεβάτι κατάφεραν να φτάσουν σε οργασμό σε σύγκριση με το 50% των ζευγαριών που ο οργασμός τους δυσκόλεψε, καθώς δεν φορούσαν κάλτσες. Η θερμοκρασία είναι ένας απλός παράγοντας που μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά, οπότε δεν πρέπει να παραβλέπεται, είτε προέρχεται από τις κάλτσες είτε από την κατάλληλη θερμοκρασία του δωματίου.

Όσο για το ταμπού του να φοράς κάλτσες κατά τη διάρκεια του σεξ… αυτό το αφήνουμε στην κρίση σου και τα δικά σου γούστα. Εάν όμως είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να έρθεις σε οργασμό και να απολαύσεις περισσότερο το σεξ, τότε ίσως θα ήταν καλό να το ξανασκεφτείς.