Η καλοκαιρινή σαλάτα με σπανάκι, αγγούρι και μύρτιλα σας προσφέρει ενυδάτωση, αντιοξειδωτικά και πολλά θρεπτικά συστατικά για να μπουστάρετε τον οργανισμό σας. Τολμήστε να τη δοκιμάσετε το μεσημέρι μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή το βράδυ για ένα ελαφρύ γεύμα.
Η πιο αναζωογονητική καλοκαιρινή σαλάτα με σπανάκι, αγγούρι και μύρτιλα
Αυτή η σαλάτα με σπανάκι και μύρτιλα είναι σαν καλοκαιρινός παράδεισος που συνδυάζει τη δροσιά και τις γλυκόξινες γεύσεις. Φρούτα και λαχανικά δένουν απόλυτα, δημιουργώντας μια υγιεινή και πεντανόστιμη εκδοχή ενός light γεύματος.
Υλικά
- 1 1/4 φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλα
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού συν 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία baby σπανάκι
- 1 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες, χωρίς τη φλούδα
- 1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
- 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάλτε ¾ από τα μύρτιλα, το ξύδι, το μέλι και το αλάτι σε μπλέντερ και χτυπήστε τα υλικά για περίπου 15 δευτερόλεπτα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Όσο το μίξερ λειτουργεί, προσθέσετε σιγά σιγά λάδι και ανακατέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, ώσπου να έχετε ένα ωραίο dressing.
Β΄ήμα 2ο
Τοποθετήστε το σπανάκι, το αγγούρι και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε με το dressing μέχρι να καλυφθεί καλά. Μπορείτε να μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος και να ρίξετε από πάνω κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα.