Το σχοινάκι δεν θα βελτιώσει μόνο την καρδιαγγειακή και μυϊκή σας δύναμη, αλλά θα συμβάλει επίσης στην καύση θερμίδων υποστηρίζοντας τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Δεδομένου ότι τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι παπούτσια προπόνησης, αξίζει να δοκιμάσετε το σχοινάκι για να διαπιστώσετε από μόνοι σας τα πολλά του οφέλη.

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να ενσωματώσετε το σχοινάκι στην προπόνησή σας

Δυνατοί μύες

Πρόκειται για μια αποτελεσματική άσκηση που γυμνάζει όλο το κορμί. Για να την εκτελέσετε, βασίζεστε στους μυς του κάτω μέρους του σώματος (π.χ. γάμπες, μηρούς και γλουτούς), ενώ κινείτε και το πάνω (π.χ. ώμους και δικέφαλους μυς) διατηρώντας σφιχτό τον κορμό σας (κοιλιακούς μυς). Σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στο «Sports Med», η συγκεκριμένη άσκηση βοηθά στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης και αντοχής επιτρέποντας στους μυς να ασκούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυξάνοντας τη δυνατότητά τους για γρήγορες, εκρηκτικές κινήσεις.

Γερά οστά

Το σχοινάκι αποτελεί μια άσκηση υψηλής πρόσκρουσης που συμμετέχει στην ενδυνάμωση των οστών. Σε επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Applied Physiology» αναφέρεται ότι οι νεαρές γυναίκες που πηδούσαν όσο πιο ψηλά μπορούσαν μόλις δέκα φορές, τρεις φορές την εβδομάδα για έξι μήνες, αύξησαν την οστική πυκνότητα στα πόδια τους.

Βελτιωμένη ισορροπία και συντονισμός

Καθώς εκτελείτε την άσκηση, θα πρέπει να συντονίζετε τα χέρια, τα πόδια και τον κορμό σας, κρατώντας παράλληλα ένα σταθερό ρυθμό. Επιπλέον, για να διατηρήσετε το κέντρο βάρους σας, πολύ σημαντική είναι η σωστή ισορροπία. Εσείς αποφασίζετε πόσο γρήγορα θα πηδάτε και θα περιστρέφετε το σχοινί.

Smart info

Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάρκεια και την ένταση της άσκησης και το βάρος σας. Όπως και να έχει, το σχοινάκι μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του θερμιδικού ελλείμματος.