Γκρανόλα σπιτική με λεμόνι και βατόμουρα
Το απόλυτο καλοκαρινό πρωινό!
ΜΕΡΙΔΕΣ18
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
- 1/2 κούπα μέλι
- 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
- 2κ.γ. εκχύλισμα λεμόνι
- 3/4κ.γ. αλάτι
- μια πρέζα κανέλα
- 3 κούπες νιφάδες βρώμης
- 1 κούπα αμύγδαλο φιλέ ωμό
- 1/2 της κούπας κολοκυθόσπορο
- 3 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
- 1/2 της κούπας τριμμένη καρύδα
- 1 1/2 της κούπας αποξηραμένα βατόμουρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°C
Βήμα 2ο
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μέλι, το λάδι, το εκχύλισμα λεμονιού, το αλάτι και την κανέλα
Βήμα 3ο
Προσθέστε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τον κολοκυθόσπορο και το λιναρόσπορο και ανακατέψτε τα μέχρι να καλυφθούν πλήρως
Βήμα 4ο
Σε ένα ταψί τοποθετήστε μια λαδόκολλα, απλώστε το μείγμα και πιέστε το σε μια ομοιόμορφη στρώση
Βήμα 5ο
Ψήστε το μείγμα σας για 30 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε την καρύδα και ψήστε ξανά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα, περίπου για 10 λεπτά
Βήμα 6ο
Μόλις ετοιμαστεί, προσθέστε από πάνω το εκχύλισμα λεμονιού και τα βατόμουρα ενώ τα πιέζετε ελαφρά μέσα στη γκρανόλα
Βήμα 7ο
Αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει πλήρως, για περίπου 30 λεπτά, πριν την σπάσετε σε κομμάτια