- Τα υγιεινά μπισκότα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη είναι ιδανικό απογευματινό σνακ ή συνδυάζεται υπέροχα για πρωινό μαζί με γιαούρτι και φρούτα.
- Αποθηκεύστε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο για 3 ημέρες, για 7 ημέρες στο ψυγείο για στην κατάψυξη για 2 μήνες.
Λαχταριστά και υγιεινά μπισκότα χωρίς γλουτένη
Αν λατρεύετε τα μπισκότα και αναζητάτε μια εύκολη, υγιεινή εκδοχή χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για μαλακά, και μαστιχωτά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας.
Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες
- 1/3 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο (ή οποιοδήποτε βούτυρο καρπών προτιμάτε)
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
- 1/4 φλιτζάνι μη φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή βρώμης)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή σταφίδες
- 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τις μπανάνες και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι.
Βήμα 2ο
Προσθέστε το βούτυρο ξηρών καρπών, τη βρώμη, το γάλα, τους ξηρούς καρπούς ή τις σταφίδες, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως.
Βήμα 3ο
Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού ή ένα κουτάλι της σούπας, ρίξτε τη ζύμη σε ένα στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.
Βήμα 4ο
Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για 30 λεπτά.
Βήμα 5ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήστε τα μπισκότα για 20 λεπτά.
Βήμα 6ο
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα και απολαύστε!