Overnight oats με ροδάκινο
Για το απόλυτο καλοκαιρινό πρωινό
Υλικά
- 4 ροδάκινα
- 1/4 της κούπας νερό
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1κ.γ. τριμμένη κανέλα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κούπες νιφάδες βρώμης
- 1 3/4 κούπες γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 γιαούρτι ροδάκινο με χαμηλά λιπαρά
- 2κ.σ. σπόροι chia
- 2κ.σ. εκχύλισμα βανίλιαw
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε τα ροδάκινα, το νερό, 1/2 κ.γ. κανέλα, την μαύρη ζάχαρη και 1/4 κ.γ. αλάτι και βράστε τα σε μέτρια με χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό για 6 έως 7 λεπτά.
Βήμα 2ο
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 λεπτά. Καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη βρώμη.
Βήμα 3ο
Παράλληλα χτυπήστε τη βρώμη, το γάλα, το γιαούρτι, τους σπόρους chia, τη βανίλια και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρώς, τουλάχιστον 8 ώρες.
Βήμα 4ο
Για να σερβίρετε, βάλτε 1/2 φλιτζάνι μείγμα βρώμης σε κάθε ένα μικρό ποτηράκι και προσθέστε από πάνω 1/3 φλιτζανιού μείγμα ροδάκινου. Επαναλάβετε τις στρώσεις με την υπόλοιπη βρώμη και τα ροδάκινα.