Οι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά χουρμάδες προσφέρουν τη γλυκύτητα που χρειάζεστε και μαζί μια ασπίδα θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό σας. Η καρύδα, τα αμύγδαλα, επίσης, αποτελούν θρεπτικούς θησαυρούς, γεμάτους φυτικές ίνες.
Οι πιο γευστικές ενεργειακές μπάλες αμυγδάλου
Με μαύρη σοκολάτα, καρύδα και κρεμώδες βούτυρο αμυγδάλου, αυτό το υγιεινό και γλυκό σνακ θα γεμίσει με χαρά όλες τις στιγμές της ημέρα σας. Από το πρωινό μέχρι το γραφείο, τη βόλτα και το γυμναστήριο.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 1/3 φλιτζάνι ανάλατα καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 3/4 φλιτζάνι καρύδα χωρίς ζάχαρη τριμμένη
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου (ανάλατο, χωρίς ζάχαρη)
- 2 κουταλιές της σούπας μη επεξεργασμένο λάδι καρύδας
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 28 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), σπασμένη σε κομμάτια
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Τοποθετήστε τους χουρμάδες σε ένα μικρό μπολ. Καλύψτε με βραστό νερό. Αφήστε τους χουρμάδες να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά. Στραγγίξτε καλά.
Βήμα 2ο
Χτυπήστε τα αμύγδαλα σε ένα μίξερ. Προσθέστε τους στραγγισμένους χουρμάδες, την καρύδα, 1/4 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου, λάδι καρύδας, κακάο, εκχύλισμα καρύδας και αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι αν δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν ζύμη. Μπορείτε να μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βήμα 3ο
Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι της σούπας χωρίστε το μείγμα σε δόσεις πάνω στη λαδόκολλα. Αρχίστε να πλάθετε μικρές μπαλίτσες σιγά σιγά, τις οποίες θα τοποθετείτε στο ταψί.
Βήμα 4ο
Βάλτε τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα μπολ ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων. Θα πρέπει να ζεστάνετε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μετά από 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 5ο
Περιχύστε ομοιόμορφα τις μπάλες με τη λιωμένη σοκολάτα. Αφήστε τις μπαλίτσες στο ψυγείο ξεσκέπαστες μέχρι να δέσουν, για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε να μεταφέρετε τις μπαλίτσες ενέργειας σε αεροστεγές δοχείο και να διατηρήσετε στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα.