Από το παγωμένο επιδόρπιο με φράουλα και γιαούρτι, θα λάβετε άφθονη πρωτεΐνη λόγω γιαουρτιού. φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Απολαύστε χωρίς ενοχές. Απογειώστε τη γεύση, συνδυάζοντας το επιδόρπιο με δροσερή λεμονάδα με φράουλα.
Παγωμένο επιδόρπιο με φράουλα και γιαούρτι με ελάχιστες θερμίδες
Ένα λαχταριστό και υγιεινό καλοκαιρινό επιδόρπιο με γιαούρτι, φρέσκιες φράουλες και κομματάκια σοκολάτας. Αποτελεί ένα ιδανικό σνακ που θα σας δροσίσει τις ζεστές μέρες, καλύπτοντας ταυτόχρονα πολλές διατροφικές σας ανάγκες. Και μην αγχώνεστε με τη λέξη «επιδόρπιο»… Αυτό το καλοκαιρινό γλυκάκι είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες.
ΜΕΡΙΔΕΣ32
ΘΕΡΜΙΔΕΣ37
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ3 ώρες
Υλικά
- 3 φλιτζάνια πλήρες γιαούρτι
- ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ½ φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες
- ¼ φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη (καλύτερα πάνω από 70% περιεκτικότητα σε κακάο)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 25 επί 38 εκατοστά.
Βήμα 2ο
Ανακατέψτε το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου (ή το μέλι) και τη βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ. Απλώστε το μείγμα στη λαδόκολλα και σκορπίστε τις ψιλοκομμένες φράουλες. Ρίξτε διάσπαρτα τα κομματάκια σοκολάτας.
Βήμα 3ο
Βάλτε στη κατάψυξη για να παγώσει για 3 ώρες. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.