Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε τα smoothies σας με συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία συνολικά. Ωστόσο, η προσθήκη τροφών που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη είναι το κλειδί για την προώθηση του κορεσμού και της μυϊκής και ορμονικής υγείας. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να προσθέσουν και σκόνες πρωτεΐνης στα smoothies τους για να μεγιστοποιήσουν την ποσότητα που προσλαμβάνουν. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Για smoothies πλούσια σε πρωτεΐνη επιλέξτε

Αν θέλετε, λοιπόν, να αυξήσετε την πρωτεΐνη σας στα smoothies σας, υπάρχουν πολλά τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης για να διαλέξετε.

Cottage cheese

Το cottage cheese παρέχει περίπου 14 γραμμάρια πρωτεΐνης, οπότε αξίζει να το εντάξετε στο πρωινό σας smoothie ή σε αυτό που θα πιείτε μετά το γυμναστήριο. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε θα δημιουργηθεί ένα απόλυτα δροσιστικό και πεντανόστιμο ρόφημα.

Γιαούρτι

Όσον αφορά το γιαούρτι, οι ειδικοί προτείνουν να επιλέξετε ένα που έχει περίπου 15 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Το κλασικό ελληνικό γιαούρτι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, επειδή διαθέτει όλα τα παραπάνω, αποτελώντας μία από τις καλύτερες επιλογές για smoothies με κρεμώδη υφή.

Τόφου

Το τόφου είναι μια πλούσια φυτική πηγή πρωτεΐνης, που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας για να αποκτήσει περισσότερη πρωτεΐνη. Δεδομένου ότι έχει μια ήπια γεύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και ειδικά στο smoothie σας.

Αμυγδαλοβούτυρο

Τα αμύγδαλα περιέχουν υγιή για την καρδιά λιπαρά, βιταμίνη Ε (που δρα κατά της φλεγμονής) και σίδηρο. Δεδομένου ότι μια μερίδα έχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, μπορείτε να συνδυάσετε το βούτυρο αμυγδάλου με μια άλλη πηγή πρωτεΐνης από αυτές που προτείνονται σε αυτό το άρθρο, για να πετύχετε τον ημερήσιο στόχο πρόσληψης της πρωτεΐνης σας.

Κεφίρ

Όπως το γιαούρτι, το κεφίρ είναι ένα ρόφημα που έχει υποστεί ζύμωση που παρασκευάζεται από αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα. Λόγω της διαδικασίας ζύμωσης, το κεφίρ έχει έως και 60 στελέχη καλών βακτηρίων που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγείας του εντέρου. Μία μερίδα περιέχει 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και δεδομένου ότι το κεφίρ είναι πιο αραιό σε σύσταση από το γιαούρτι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αντικαταστήσετε το γάλα ή τον χυμό για τα smoothies σας, ενώ παράλληλα αποκομίζετε τα οφέλη της πρόσθετης πρωτεΐνης.