Info
Με αυτό τον τρόπο, διατηρούσαν για καιρό τα ψαράκια που περίσσευαν στα δίχτυα. Γέμιζαν με αυτά μικρά, πήλινα πιθάρια και κάθε μέρα πρόσθεταν ψάρια και σάλτσα κι έτσι δεν ξέμεναν ποτέ από φαγητό.
Σπιτική και πεντανόστιμη συνταγή.
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε μέσα σε σουρωτήρι.
Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε. Τα μεταφέρουμε σε πήλινη γάστρα ή σε ένα πυρέξ.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το ψιλοκομμένο σκόρδο με το δεντρολίβανο και λίγο νεράκι, για να μαλακώσει.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά να δέσει ελαφρώς σε σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια στο ταψί ώστε να καλυφθούν πλήρως. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.
Με αυτό τον τρόπο, διατηρούσαν για καιρό τα ψαράκια που περίσσευαν στα δίχτυα. Γέμιζαν με αυτά μικρά, πήλινα πιθάρια και κάθε μέρα πρόσθεταν ψάρια και σάλτσα κι έτσι δεν ξέμεναν ποτέ από φαγητό.