ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΗ
Νοστιμιές από το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας.
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι (και τα δύο είδη), τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι. Ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος, όπου ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό.
Σιγά σιγά, παίρνουμε αλεύρι από τα πλάγια φέρνοντάς το προς το κέντρο και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι μέχρι να κάψει. Κόβουμε τη ζύμη με κουτάλι ή με τα χέρια σε μακρόστενα ή στρογγυλά κομμάτια, τα αλείφουμε με λάδι και τα ακουμπάμε στο τηγάνι. Τα τηγανίζουμε 2-3 λεπτά να ροδίσουν από τη μία πλευρά και τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη.
Βγάζουμε τα τζαλέτια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική και σερβίρουμε.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΗ