Μαριδόπιτα

Σπιτική και υγιεινή συνταγή από την Λευκάδα.

Μαριδόπιτα
ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ50 λεπτά

Υλικά

  • 700 γρ. μαριδάκι καλά πλυμένο
  • 2 σπιτικά χωριάτικα φύλλα
  • 2 μέτριες ντομάτες σε μικρά κομμάτια
  • 3 πατάτες
  • 7 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι
  • 180 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε λεπτές φέτες.

Βήμα 2ο

Ανοίγουμε τα φύλλα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί φροντίζοντας να εξέχουν από τα τοιχώματα του σκεύους.

Βήμα 3ο

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ. Σουρώνουμε τις κομμένες ντομάτες και τις ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί με το φύλλο.

Βήμα 4ο

Αραδιάζουμε από πάνω τις μαρίδες. Τις πασπαλίζουμε με πιπέρι και τις περιχύνουμε με 1 κούπα ελαιόλαδο.

Βήμα 5ο

Διπλώνουμε το πρώτο φύλλο που περισσεύει προς τα μέσα ώστε να σκεπάσουμε τη μισή πίτα. Λαδώνουμε ελαφρώς το διπλωμένο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο που περισσεύει από το ταψί.

Βήμα 6ο

Ψήνουμε τη μαριδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΌΛΓΑ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ
Απόρρητο