Εάν σας αρέσει το φυσικό, λαμπερό και φρέσκο δέρμα, τότε το dewy makeup είναι το κατάλληλο για εσάς. Δε θα φύγει ποτέ από τη μόδα και είναι το ιδανικό μακιγιάζ για το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία «χτυπάει» κόκκινο και θέλετε ένα makeup look που δε βαραίνει την επιδερμίδα αλλά αντίθετα χαρίζει ένα σούπερ λαμπερό αποτέλεσμα.

Τα βήματα για να πετύχετε ένα dewy μακιγιάζ είναι τα εξής:

#1

Η προετοιμασία είναι το Α και το Ω

Σύμφωνα με τους makeup artists, η εφαρμογή ενός ενυδατικού ορού, μιας ενυδατικής κρέμας με υαλουρονικό οξύ κι ενός αντηλιακού είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας, για να δημιουργήσετε μια φρέσκια και λαμπερή βάση πριν το μακιγιάζ που θα ακολουθήσει. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, προτιμήστε μια λεπτόρρευστη ενυδατική κρέμα σε μορφή τζελ για να πάρετε αυτό το dewy αποτέλεσμα, ενώ εάν έχετε εξαιρετικά ξηρή επιδερμίδα, προσθέστε μερικές σταγόνες από ένα έλαιο προσώπου στην ενυδατική σας για έξτρα θρέψη και λάμψη.

#2

Μην ξεχνάτε το primer

Το primer θα σας εξασφαλίσει πως τα προϊόντα της επιδερμίδας σας θα παραμείνουν στη θέση τους για ώρες παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, βοηθάει στο να μην «καθίσουν» τα καλλυντικά που θα εφαρμόσετε στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες χαρίζοντάς σας έτσι μια λεία, τέλεια βάση.

#3

Δημιουργήστε τη βάση σας

Προτιμήστε κρεμώδεις και υγρές φόρμουλες που είναι οι «βασιλιάδες» του καλοκαιρινού μακιγιάζ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσετε εκτός του «παιχνιδιού» και τις ματ υφές -με τη σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας, ό,τι κι αν επιλέξετε, το αποτέλεσμα θα είναι άψογο. Αφού έχετε δημιουργήσει αυτό το το dewy εφέ στο δέρμα, εφαρμόστε ένα foundation με ματ φινίρισμα σε όλο το πρόσωπο με ένα νωπό σφουγγαράκι μακιγιάζ -για περισσότερη λάμψη, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από ένα έλαιο προσώπου μέσα στο foundation.

#4

Χρησιμοποιήστε concealer τοπικά

Το spot concealing, δηλαδή η τοπική εφαρμογή του concealer, είναι το μυστικό για φυσικό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα. Επιλέξτε ένα concealer πλήρους κάλυψης και τοποθετήστε το τοπικά σε σημεία όπου έχετε πανάδες, κηλίδες ή σπυράκια. Για την περιοχή κάτω από τα μάτια, η makeup artist Katie Jane Hughes, προτείνει να βάλετε λίγο concealer στην πάνω πλευρά της παλάμης σας και μετά με ένα fluffy πινέλο για concealer να το απλώσετε στο χέρι σαν να κάνετε blending και μετά ό,τι έχει απομείνει στο πινέλο να το εφαρμόσετε στους μαύρους κύκλους -με αυτόν τον τρόπο, δε θα βαρύνετε το σημείο κάτω από τα μάτια με πολύ προϊόν.

#5

Απλώστε bronzer

Όταν πρόκειται για bronzer, προτιμήστε ένα με glittery φινίρισμα, για να χαρίσετε λάμψη στο δέρμα σας. Εφαρμόστε το ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά σας για να δώσετε λίγο βάθος στο πρόσωπό σας, κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας και του σαγονιού σας κάνοντας πολύ καλό blending.

#6

Εφαρμόστε ρουζ

Απλώστε το κρεμώδες ή υγρό ρουζ της επιλογής σας στα μήλα του προσώπου σας μπλεντάροντάς το πολύ καλά, και στη συνέχεια ενισχύστε την απόδοση και τη διάρκειά του με ένα ρουζ σε μορφή πούδρας στην ίδια απόχρωση που θα εφαρμόσετε πάνω από το κρεμώδες ρουζ.

#7

Φιξάρετε το μακιγιάζ σας

Ψεκάστε το πρόσωπό σας με ένα setting spray για να φιξάρετε το μακιγιάζ και μετά με ένα νωπό σφουγγαράκι μακιγιάζ ταμπονάρετε την επιδερμίδα, για να πετύχετε ένα λείο αποτέλεσμα, χωρίς «σκληρές» γραμμές.

#8

Προχωρήστε με το highlighter

Ήρθε η ώρα του highlighter! Προτιμήστε ένα κρεμώδες highlighter, το οποίο θα εφαρμόσετε είτε με τα δάχτυλα είτε με ένα πινέλο στην κορυφή των ζυγωματικών, στο τόξο του Έρωτα και στη γέφυρα της μύτης «χτίζοντας» τη λάμψη σιγά σιγά και στη συνέχεια, πάρτε ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ και ταμπονάρετέ το για ένα natural look.

#9

Ολοκληρώστε με το μακιγιάζ των χειλιών

Τα ζουμερά χείλη θα ολοκληρώσουν την εξίσωση του dewy makeup look. Επιλέξτε ενυδατικά προϊόντα για τα χείλη, όπως lip balms με χρώμα ή κρεμώδη κραγιόν -αποφύγετε τις ματ φόρμουλες, που σίγουρα θα σας απομακρύνουν από το λαμπερό αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.