Το ρουζ είναι από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα και προβεβλημένα καλλυντικά σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ολοένα και περισσότερα makeup looks το έχουν ως πρωταγωνιστή, ενώ δεν είναι και λίγες οι τάσεις στο ρουζ -το strawberry girl” και το “tomato red” είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς. Τώρα, όμως, προέκυψε ένα νέο makeup trend, το “pomegranate makeup”, που κάνει τον γύρο του TikTok και κάτι μας λέει πως θα φοράτε το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Τι είναι το “pomegranate makeup”

Το συγκεκριμένο μακιγιάζ θέλει το ρουζ να απλώνεται στα μάγουλα και ό,τι έχει απομείνει στο πινέλο ή το σφουγγαράκι μακιγιάζ να εφαρμόζεται στους κροτάφους, τα χείλη, τα βλέφαρα και… το πηγούνι -ναι, καλά διαβάσατε-, για να δημιουργηθεί ένα ρόδινο, μονοχρωματικό αποτέλεσμα σε όλο το πρόσωπο. Σύμφωνα με τους makeup artists, αυτή η ρόδινη όψη που δημιουργείται στην επιδερμίδα μοιάζει με το χρώμα που έχει το ρόδι -εξού και το όνομα “pomegranate” που δόθηκε στην τάση.

@rudiberry The new it girl is a pomegranate girl she’s very glowy, wears her blush down her cheeks, and doesn’t mind if she looks a little sweaty @Saie glowy super gel @Rare Beauty laminating eyebrow gel @Summer Fridays skin tint (4) @Haus Labs by Lady Gaga concealer @simihazebeauty bronzing balm (oak) @milkmakeup lip and cheek (muse) @beaubble Berry freckled pen @beaubble chocolate dripped mascara @Anastasia Beverly Hills lip liner (raisin) @e.l.f. Cosmetics lip oil (clear) #pomegranategirl #pomegranatemakeup #itgirlmakeup #boyfriendblush ♬ BIRDS OF A FEATHER – Billie Eilish

Το ρουζ, όμως, δεν είναι το μόνο καλλυντικό που χρησιμοποιείται σε αυτό το μακιγιάζ. Με ένα ειδικό στυλό (freckle pen)  σχηματίζονται στο πρόσωπο μικροσκοπικές φακίδες τόσο στη μύτη όσο και ψηλά στα μάγουλα. Το “pomegranate makeup” είναι το ιδανικό makeup look για εσάς που δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, αλλά θέλετε να δείχνετε φρέσκες και περιποιημένες κάθε στιγμή της ημέρας.

Οι celebrities που είπαν «ναι» στην τάση

Η Hailey Bieber είναι η πρώτη celebrity που έκανε μόδα το ρουζ και γενικότερα το φυσικό μακιγιάζ στο πνεύμα της “glazed donut skin” αισθητικής της που θέλει το δέρμα λείο, λαμπερό και «ζουμερό» σαν γλασαρισμένο donut. Ένα άλλο it-girl που αγαπάει το ρουζ και δεν το παραλείπει σε κάθε της μακιγιάζ είναι η τραγουδίστρια Sabrina Carpenter. Επίσης, άλλες διασημότητες που είπαν «ναι» στα ροδαλά μάγουλα στις πρόσφατες εμφανίσεις τους στο Wimbledon είναι οι Ambika Mod, Jourdan Dunn και Nicola Coughlin.

@madisonamateau wearing pomegranate girl makeup all summer long @Freck Beauty @sephora ♬ original sound – Madison Amateau