Εάν παρακολουθείτε τα χτενίσματα των celebrities τόσο στις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί όσο και στα street style looks τους, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ένα συγκεκριμένο hairstyle να εμφανίζεται ξανά και ξανά μπροστά σας: την αλογοουρά με πλεξούδα. Είναι εύκολη, γρήγορη, στιλάτη, μπορεί να γίνει από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα χαρίσει πολλούς πόντους κομψότητας σε κάθε σας look.

Τι είναι η αλογοουρά με πλεξούδα

Στο συγκεκριμένο χτένισμα, τα μαλλιά πιάνονται σε μια αλογοουρά στο ύψος που θέλετε και στη συνέχεια δημιουργείται μία, δύο ή και τρεις πλεξούδες. Πρόκειται για ένα κομψό κι εντυπωσιακό hair look, που δε χρειάζεται πολλή ώρα για να δημιουργηθεί, ενώ παράλληλα κρατά τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας -δηλαδή είναι ό,τι πρέπει για τον καύσωνα. Πρόσφατα, το είδαμε σε celebrities, όπως οι Yara Shahidi, Zendaya, Millie Bobby Brown, Marsai Martin, Dua Lipa και Bella Hadid ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τη δημοφιλία του. Λειτουργεί με όλους τους τύπους μαλλιών και θα αναβαθμίσει τις εμφανίσεις σας στο πι και φι.

Styling tips

Η πλεξούδα ή οι πολλές πλεξούδες χαρίζουν ένα διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο twist στην κλασική αλογοουρά. Οι celebrities προτιμούν να κάνουν δύο ή τρεις, αλλά εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε όπως θέλετε και να πετύχετε το δικό σας μοναδικό hairstyle.

Εάν έχετε καρέ κούρεμα, μπορεί να χρειαστείτε λίγη επιπλέον βοήθεια για να δημιουργήσετε μία ή περισσότερες πλεξούδες στην αλογοουρά σας. Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέστε μερικά extensions, για να επεκτείνετε το μήκος των μαλλιών σας κι έτσι να δημιουργήσετε πιο εύκολα το δημοφιλές χτένισμα. Εάν από την άλλη, τα μαλλιά σας είναι ήδη μακριά, πιάστε την αλογοουρά σας κανονικά, στερεώστε τη με ένα λαστιχάκι κι έπειτα, δημιουργήστε τις πλεξούδες στα μαλλιά. Ψεκάστε με λακ και στρώστε τυχόν φύτρες που πετάνε με ένα τζελ για τα μαλλιά και μια καθαρή, παλιά οδοντόβουρτσα.

Για να πάτε το hairstyle σας ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να στολίσετε την πλεξούδα ή τις πλεξούδες σας με στρας, πέρλες, εντυπωσιακά τσιμπιδάκια, φιόγκους ή ακόμα και μικροσκοπικά ψεύτικα λουλούδια. Επίσης, σκεφτείτε μήπως αντικαταστήσετε τα κανονικά, απλά λαστιχάκια με scrunchies -μεταξωτά ή μη- για να χαρίσετε μια Y2K πινελιά στο στιλ σας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zendaya (@zendaya)