Μεταξύ των πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων, των red carpet εμφανίσεων και των απαιτητικών ρόλων της, η Zendaya ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα για να διατηρεί τη φόρμα της και να παραμένει υγιής και λαμπερή. Εκείνο που δε γνωρίζετε, όμως, είναι πως πρόκειται για μια wellness ρουτίνα απόλυτα απλή κι εφικτή για όλους. Ανακαλύψτε την παρακάτω και «βυθιστείτε» στον κόσμο της διάσημης ηθοποιού.

Βάζει τη διασκέδαση πάνω από τη γυμναστική

Σε μια συνέντευξή της στο YouTube για το περιοδικό Justine, η Zendaya ομολόγησε ότι απεχθάνεται το γυμναστήριο, επομένως γυμνάζεται μέσα από τις δραστηριότητες που αγαπά, όπως είναι ο χορός. Σε μια άλλη συνέντευξή της στη Vogue τον περασμένο Απρίλιο, μοιράστηκε ότι δυσκολευόταν να συμβαδίσει με την αυστηρή προπόνηση τένις για τις ανάγκες της ταινίας Challengers, στην οποία πρωταγωνιστεί, οπότε άρχισε να αντιμετωπίζει το τένις σαν μια χορογραφία με συγκεκριμένες κινήσεις που έπρεπε να μάθει.

Και όταν πρέπει να πάει στο γυμναστήριο… μεταμορφώνεται

Οι celebrities χρειάζονται επίσης κίνητρα για να γυμναστούν. Η Zendaya μοιράστηκε τον ασυνήθιστο τρόπο που την κάνει να δει τη γυμναστική με άλλο μάτι στο The Late Show του Stephen Colbert το 2021: φοράει διάφορες περούκες που έχει συγκεντρώσει από τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί κι εμφανίζεται στο γυμναστήριό της ως διαφορετικός χαρακτήρας κάθε φορά!

Αποδέχεται τον εαυτό της όπως είναι

Η Zendaya είναι υπέρμαχος της αγάπης προς τον εαυτό μας και της αυθεντικότητας. «Δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου η λέξη άσχημος. Είναι σημαντικό να ανακαλύψεις ποιος είσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι» ανέφερε σε μια συνέντευξή της στο New You. Και σε αντίθεση με πολλές διασημότητες, η ίδια εφαρμόζει αυτό που υποστηρίζει. Το 2015, το Modeliste Magazine έκανε ρετούς στις φωτογραφίες της για να κάνει τους γοφούς και το σώμα της γενικά να φαίνονται πιο αδύνατα, οπότε η Zendaya τους ζήτησε να βγάλουν το περιοδικό με αρετουσάριστες τις φωτογραφίες της. Τελικά, άκουσαν το αίτημά της και το περιοδικό κυκλοφόρησε αργότερα με τις αυθεντικές, μη επεξεργασμένες εικόνες από τη φωτογράφιση του εξωφύλλου της.

Δεν ακολουθεί την «τέλεια δίαιτα»

Όσον αφορά τη διατροφή της, η Zendaya είναι χορτοφάγος από 9 ετών, επομένως τα λαχανικά αποτελούν κομμάτι κάθε πιάτου της και μάλιστα η ίδια λατρεύει να πειραματίζεται συνεχώς με αυτά. Σε έναν κόσμο όπου οι celebrities έχουν σεφ και διατροφολόγους στη διάθεσή τους για να τους διαμορφώνουν ένα άκρως υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι η Zendaya δεν έχει κάποια «τέλεια δίαιτα» στο τσεπάκι της.

Πίνει τσάι matcha και όχι καφέ

Η παραγγελιά της Zendaya όταν βγαίνει έξω για «καφέ» είναι Venti iced matcha green tea latte με γάλα καρύδας.  Το matcha είναι μια ισχυρή υπερτροφή, που περιέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών (μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο αριθμός των αντιοξειδωτικών στο matcha είναι έως και 137 φορές μεγαλύτερος από ό,τι σε άλλα είδη πράσινου τσαγιού) και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου.

Βάζει μικρές προκλήσεις στον εαυτό της

«Μαθαίνω να είμαι πιο υπεύθυνη για τον εαυτό μου και για το σώμα μου και τα φροντίζω εξίσου» είπε σε μια συνέντευξή της στη Vogue. Ενώ βγαίνει συχνά για βόλτες με τον σκύλο της, η ίδια μοιράστηκε ότι έχει την τάση να απομονώνεται όταν δεν εργάζεται και δε φοβάται να παραδεχτεί ότι η φροντίδα της ψυχικής της υγείας είναι ένα έργο σε εξέλιξη: «Μερικές φορές απλώς σηκώνομαι από το κρεβάτι λέγοντας στον εαυτό μου «ας αντιμετωπίσουμε αυτήν τη μέρα, ας κάνουμε ντους, ας φορέσουμε απλά ρούχα και ας δούμε λίγο ήλιο.». Η ίδια, λοιπόν, προσπαθεί να βάζει μικρές προκλήσεις στον εαυτό της που είναι εύκολο να επιτευχθούν μέρα με τη μέρα.

Δίνει ιδιαίτερη βάση στον κοινωνικό της περίγυρο

Η ευεξία δεν περιορίζεται σε δίαιτες, άσκηση, συμπληρώματα διατροφής και ρουτίνες -για τη Zendaya οι διαπροσωπικές σχέσεις  παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην υγεία και την ευημερία της. «Όλοι πρέπει να έχουν ανθρώπους γύρω τους με τους οποίους επικοινωνούν σωστά και τους υποστηρίζουν» τόνισε στη συνέντευξή της στη Vogue προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για εκείνη να περνάει χρόνο με τον σύντροφο και την οικογένειά της, που είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της, αλλά και με τον σκύλο της, τον Noon.