Όσο δελεαστική είναι η προοπτική των καλοκαιρινών διακοπών, άλλο τόσο συχνή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης προβλημάτων υγείας. Ειδικά για τις γυναίκες, οι καλοκαιρινές συνθήκες είναι ύποπτες για την εμφάνιση παθήσεων όπως κολπίτιδες, μυκητιάσεις και ουρολοιμώξεις.

Ενδεικτικά, η ζέστη, η υγρασία, το βρεγμένο μαγιό, η ελλιπής ενυδάτωση είναι κάποιες από τις συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων που προσβάλλουν το ουροποιητικό και το γενετικό σύστημα.

Μέτρα προστασίας από κολπίτιδες, μυκητιάσεις, ουρολοιμώξεις

*Είναι καλό να μη παραμένουμε πολλή ώρα με βρεγμένο μαγιό και να μη φοράμε συνθετικά εσώρουχα, ούτε στενά παντελόνια. Αντίθετα να φοράμε βαμβακερά εσώρουχα και φαρδιά αεριζόμενα ρούχα.

*Να αποφεύγουμε τις αμφιβόλου καθαριότητας πισίνες.

*Να πίνουμε αρκετό νερό, ώστε να είμαστε ενυδατωμένοι και να ουρούμε συχνά για να αδειάζει η ουροδόχος κύστη.

*Για την καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής να προτιμούμε σκέτο νερό και να μη χρησιμοποιούμε προϊόντα για κολπικές πλύσεις που αλλάζουν το pH του κόλπου.

*Να αποφεύγουμε  να καταναλώνουμε πολλές τροφές με σάκχαρα που ευνοούν την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων και ταυτόχρονα να προτιμούμε τροφές με φυτικές ίνες που τροφοδοτούν τα φιλικά βακτήρια στο έντερό μας.

*Να αποφεύγουμε την κατάχρηση των αντιβιοτικών   και προληπτικά να ενισχύσουμε το μικροβίωμά μας με προβιοτικά συμπληρώματα.

Οι παραπάνω απλοί κανόνες μπορούν να μας γλιτώσουν από ανεπιθύμητες περιπέτειες ώστε να περάσουμε ένα ανέφελο καλοκαίρι.

Πώς βοηθούν τα Προβιοτικά

Το προβιοτικό συμπλήρωμα Super 8 Microbiota τροφοδοτεί άμεσα τον οργανισμό με φιλικά βακτήρια και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ενισχύει τη χλωρίδα και την ανοσία του κόλπου και του ουροποιητικού συστήματος.

Είναι ένα εξειδικευμένο μείγμα 8 προβιοτικών στελεχών, με 42 δισεκατομμύρια ζώντα φιλικά βακτήρια. Υποστηρίζουν τη βακτηριακή/μυκητιακή ισορροπία στο ουροποιητικό και το γενετικό σύστημα και εμποδίζουν την υπερανάπτυξη των εχθρικών παθογόνων βακτηρίων, (όπως Candida, E. Coli, σε κολπικές μυκητιάσεις και ουρολοιμώξεις) κ.ά. Βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού κατά των μυκητιακών και βακτηριακών λοιμώξεων κι ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Αποκαθιστούν την υγιή χλωρίδα μετά από αντιβιώσεις.

Βοηθά στην επίτευξη ενός ισορροπημένου μικροβιώματος στο λεπτό έντερο, ώστε να εμποδίζεται η υπερανάπτυξη και η μετανάστευση των μυκήτων και των βλαβερών βακτηρίων.

Τα προβιοτικά Flora της σειράς Udo’s Choice έχουν εγγυημένο αριθμό ζωντανών βακτηρίων μέχρι και τη λήξη τους, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και διασφαλίζουν την εγκατάσταση και τον αποικισμό τους στους ανθρώπινους βλεννογόνους.

Bonus: Ασπίδα προστασίας για το ουροποιητικό

Τα πολύτιμα κράνμπρερις του Beyond Grape Seed® δημιουργούν όξινο περιβάλλον στη ουροδόχο κύστη κι αποτρέπουν την εγκατάσταση των βλαβερών βακτηρίων στους βλεννογόνους.

Ταυτόχρονα τα φλαβονοειδή από κουκούτσια σταφυλιών και μύρτιλα στο Beyond Grape Seed είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά κι ευεργετικά για την υγεία των αγγείων, το κυκλοφορικό και το καρδιαγγειακό. Αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση και διατηρούν συνεκτικούς τους ιστούς του κολλαγόνου (ως φυσικό καλλυντικό και αντιηλιακό εκ των έσω).

Προϊόντα ΕΟΦ. Παρασκευάζονται από την Καναδική εταιρεία Flora  και διανέμονται από τη MedMelon, www.medmelon.gr