Τελευταία, η μετάβαση από τα παραδοσιακά λαστιχάκια μαλλιών στα μεταξωτά scrunchies γίνεται με όλο και πιο γρήγορο ρυθμό – και υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό.  Όπως οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες, έτσι και τα μεταξωτά scrunchies «αγαπούν» τα μαλλιά και είναι μια επένδυση που σίγουρα δεν θα μετανιώσετε. Ας δούμε γιατί:

Δεν καταστρέφουν την τρίχα

Τα μεταξωτά scrunchies δεν ταλαιπωρούν τα μαλλιά χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες του mulberry silk (μετάξι μουριάς) που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τους -το συγκεκριμένο μετάξι είναι φτιαγμένο από τις ίνες που υπάρχουν στο κουκούλι του μεταξοσκώληκα Bombyx mori. Πριν από τη μεταμόρφωσή της, η κάμπια τρέφεται αποκλειστικά με τα φύλλα της λευκής μουριάς (Morus Alba). Έπειτα, οι ίνες από το κουκούλι του μεταξοσκώληκα συλλέγονται και υφαίνονται μεταξύ τους, για να δημιουργήσουν τελικά το μεταξωτό ύφασμα που χρησιμοποιείται για τις μαξιλαροθήκες και τα scrunchies.

Η χρήση ενός scrunchie από μετάξι μουριάς δε θα μπερδέψει τα μαλλιά σας σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό λαστιχάκι, που τείνει να τραβά την τρίχα και να οδηγεί σε σπάσιμο με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη, τα μεταξωτά scrunchies είναι ιδανικά για τα σγουρά μαλλιά, καθώς αυτός ο τύπος μαλλιών μπορεί συχνά να είναι πιο εύθραυστος και η τρίχα να σπάει πιο εύκολα.

Επιπλέον, εάν έχετε λεπτή τρίχα, τα μεταξωτά scrunchies είναι ιδανικά για εσάς. Η λεία και απαλή υφή του μεταξιού βοηθά στην πρόληψη του μπερδέματος και του σπασίματος της τρίχας -ειδικά όταν είναι λεπτή και άρα πιο εύθραυστη- χωρίς να προκαλείται καμία ζημιά.

Μειώνουν το φριζάρισμα

Τα μεταξωτά scrunchies είναι εξαιρετικά απαλά και λεία, πράγμα που σημαίνει ότι «γλιστρούν» στα μαλλιά και δημιουργούν λιγότερη τριβή σε σύγκριση με τα κανονικά λαστιχάκια από βαμβακερό ύφασμα. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στη μείωση του φριζαρίσματος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναβαθμίζουν τα χτενίσματα

Είτε βρίσκεστε δίπλα στην πισίνα είτε ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή απλώς απολαμβάνετε την ηλιοθεραπεία σας στην παραλία, μπορείτε να πιάσετε πάνω τα μαλλιά σας σε ένα σινιόν ή μια αλογοουρά και να τα στερεώσετε με ένα μεταξωτό scrunchie. Θα χαρίσει αέρα πολυτέλειας στο καλοκαιρινό σας hairstyle και ταυτόχρονα θα προστατεύσει την τρίχα.

Τα μεταξωτά scrunchies που ξεχωρίσαμε: 

Petal Silk Scrunchies, Slip

Sweet Dreams Silk Scrunchie in Moonstone, Emi Jay

Silky Scrunchies, Claire’s Greece

Ultra Petite Satin Scrunchies 6pc – Eucalyptus, Kitsch

Masquerades Scrunchie, Emmanuelle Silk