Νερό, νεράκι

Το νερό πρέπει να είναι το κύριο μέσο ενυδάτωσής σου, περιορίζοντας την κατανάλωση χυμών, αναψυκτικών και άλλων ζαχαρούχων ροφημάτων.

Το νερό αυξάνει τον κορεσμό και την αίσθηση πληρότητας του στομάχου σε περιόδους όπου μειώνεται η κατανάλωση της τροφής με σκοπό την απώλεια βάρους.

Ποιος είπε ότι το νερό είναι άγευστο και βαρετό; Δώστε του γεύση, χρώμα και άρωμα με αυτές τις DIY παγωμένες «βόμβες» φρεσκάδας.

Η δίαιτα δεν «σηκώνει» το αλκοόλ

Τα αλκοολούχα ποτά σου δίνουν πολλές κρυφές θερμίδες. Μία μερίδα αλκοόλ ισούται με ένα μικρό ποτήρι κόκκινου ή λευκού κρασιού, μία μεζούρα (30 ml) ποτού με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ή ένα μικρό ποτήρι μπίρα και θα σας δώσει 120-150 θερμίδες.

Διασκέδαση χωρίς αλκοόλ; Κι όμως, γίνεται! Την επόμενη φορά που θα αρνηθείτε μια βραδινή πρόσκληση γιατί δεν θέλετε να πιείτε αλκοόλ, ξανασκεφτείτε το… Υπάρχουν και τα mocktails.

Όταν τα mocktail φτιάχνονται από φρέσκα και χειροποίητα σιρόπια χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, μαζί με τη χαρά του ποτού σας, λαμβάνετε και όλα τα σημαντικά οφέλη που έχουν τα φρούτα στην υγεία. Φανταστείτε πόσο θα σας ενυδατώσει, για παράδειγμα, ένα mocktail με νερό καρύδας ή πόσο θα σας ωφελήσει το τζίντζερ με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές του ιδιότητες.

Λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τις αλκοολούχες εκδοχές τους – αλλά και σε σχέση με πολλά αναψυκτικά, φρέσκα φρούτα με όλα τους τα θρεπτικά συστατικά και, φυσικά, πλήρης απαλλαγή από τις παρενέργειες του αλκοόλ, όπως κουρασμένα ξυπνήματα, αφυδάτωση και χανγκόβερ .

Αν ψάχνετε μία δροσερή λύση για να συντροφεύσετε τις νύχτες σας αποφεύγοντας το αλκοόλ και χωρίς να στερηθείτε και ένα απολαυστικό κοκτέιλ, δοκιμάστε αυτά τα απολαυστικά superfood mocktails.

Το «πικρό» ποτήρι…

Φυσικά, δεν θα σου πούμε να απαρνηθείς τον αγαπημένο σου καφέ, αλλά καλό θα είναι να παραλείψεις την προσθήκη ζάχαρης. Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση ενός φλιτζανιού σκέτου καφέ μετά το φαγητό, επιβραδύνει την παραγωγή γλυκόζης και νέων λιποκυττάρων στο σώμα. Το ίδιο ισχύει και με το τσάι.

Το πράσινο, μάλιστα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως οι κατεχίνες και ωφελούν την υγεία ποικιλοτρόπως. Περιέχει επίσης L-θεανίνη. η οποία μειώνει τη φλεγμονή και βοηθά στην απώλεια βάρους.