Όσο σημαντική είναι η απολέπιση του προσώπου και του σώματος, εξίσου σημαντική είναι και για τα χείλη για να δείχνουν – και να είναι- πάντα βελούδινα. Αν και στην αγορά κυκλοφορούν πολλά lip scrub, μπορείτε, αν σας αρέσουν οι DIY συνταγές ομορφιάς, να δοκιμάσετε την συνταγή που σας προτείνουμε η οποία είναι πλούσια σε εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζάχαρη και το έλαιο καρύδας είναι δύο βασικά συστατικά για τέλειο lip scrub -η συνταγή που σας προτείνουμε, όμως, είναι ενισχυμένη και με δύο ακόμα ευεργετικά φυσικά συστατικά για τα χείλη. Η ζάχαρη, γνωστό συστατικό των απολεπιστικών προϊόντων, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα απαλά, το έλαιο καρύδας και το μέλι προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση και θρέψη στα χείλη σας ενώ η κανέλα – star συστατικό σε πολλά lip plumpers- τονώνει την κυκλοφορία του αίματος κάνοντάς τα πιο «γεμάτα» και ζουμερά. Η «πάστα» που προκύπτει όταν αναμείξετε τα υλικά μπορεί να χρησιµοποιηθεί όχι μόνο ως lip scrub αλλά και ως βραδινή μάσκα χειλιών.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. λάδι καρύδας
  • 1/4 κ. γλ. κανέλα ή 5 σταγόνες έλαιο κανέλας

Πώς θα την κάνετε

  • Ξεκινήστε ανακατεύοντας πρώτα το μέλι με τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι καρύδας και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  • Έπειτα, ρίξτε στο μείγμα και την κανέλα και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα.

Πάρτε λίγη ποσότητα lip scrub στο δάχτυλό σας και κάντε απαλό μασάζ στα χείλη σας. Αφήστε το για λίγα λεπτά και μετά ξεπλύνετε με νερό. Εάν τα νιώθετε λίγο ευαίσθητα μετά το scrub,  απλώστε πάνω τους λίγο έλαιο καρύδας ή το αγαπημένο σας lip balm.

*Κάντε απολέπιση με το DIY lip scrub σας μία φορά την εβδομάδα, ενώ εάν τα χείλη σας είναι ξηρά ή «σκασμένα», μπορείτε να αυξήσετε τη συχνότητα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να προσθέσετε αρκετή υγρασία στα χείλη μετά την απολέπιση, για να είστε σίγουρες ότι δε θα «σκάσουν».