Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μερικοί άνθρωποι φαίνεται να τα έχουν όλα; Σαν να έχουν βρει κάποιο μαγικό φίλτρο για την επιτυχία, την ευτυχία και τον πλούτο; Αυτή η πραγματικότητα, όμως, απέχει πολύ από μαγικές συνταγές και ξόρκια, κι έχει να κάνει περισσότερο με την πρωινή τους ρουτίνα.

Οι συνήθειες που προσελκύουν την αφθονία

Εμείς κάναμε την έρευνά μας και συγκεντρώσαμε τις 10 πρωινές συνήθειες που υιοθετούν οι πιο γεμάτοι κι ευτυχισμένοι άνθρωποι, για να τις ανακαλύψετε και να τις υιοθετήσετε κι εσείς. Πάρτε χαρτί και μολύβι και κρατήστε σημειώσεις.

Rise & shine

Αρχικά, ξυπνήστε νωρίς. Ναι, το να μείνετε στο κρεβάτι για πολλές ώρες φαντάζει αρκετά δελεαστικό, αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει πολλά στη ζωή τους δεν το κάνουν. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας ώστε να χτυπήσει λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο. Σκεφτείτε το σαν να κερδίζετε επιπλέον πόντους ζωής σε ένα παιχνίδι. Έχετε ένα προβάδισμα στον κόσμο, και αυτό είναι ανεκτίμητο.

Κάντε stretching

Έχετε δει ποτέ μια γάτα να τεντώνεται το πρωί ή κάθε φορά που σηκώνεται από τον καναπέ; Μοιάζουν σαν να ετοιμάζονται για μια συνεδρία γιόγκα. Μιμηθείτε τες και ξυπνήστε το σώμα σας κάνοντας stretching. Θα κάνει το αίμα σας να ρέει και θα σας προετοιμάσει για τη μέρα που θα ακολουθήσει.

Πιείτε νερό

Πριν φτιάξετε τον πολυπόθητο πρωινό καφέ σας, πιείτε πρώτα ένα ποτήρι νερό. Φανταστείτε ότι το σώμα σας είναι ένα φυτό που χρειάζεται πότισμα μετά τον βραδινό ύπνο. Το νερό είναι το ελιξίριο της ζωής και θα σας βοηθήσει να νιώσετε περισσότερο ξύπνιοι/ες και λιγότερο εξουθενωμένοι/ες. Προαιρετικά, ρίξτε και μια φέτα λεμόνι μέσα, για να δώσετε ένα boost βιταμίνης C στον οργανισμό σας.

Διαλογιστείτε

Διαλογισμός δεν σημαίνει απαραίτητα να κάθεστε οκλαδόν για ώρες. Ακόμη και πέντε λεπτά εστιασμένης αναπνοής αρκούν και μπορούν να κάνουν θαύματα με την ψυχολογία σας. Καθίστε αναπαυτικά, κλείστε τα μάτια σας και πάρτε βαθιές ανάσες. Καθαρίστε το μυαλό σας από όσα έχετε να κάνετε μέσα στη μέρα και όσα έγιναν την προηγούμενη και μπορεί να σας επηρέασαν αρνητικά.

Θέστε τους στόχους της μέρας

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταγράψετε τους στόχους της μέρας. Αναρωτηθείτε τι θέλετε να πετύχετε σήμερα -να περάσετε τις εξετάσεις, να πραγματοποιήσετε όλα τα ημερήσια to-dos, να πάτε τέλεια στην παρουσίασή σας στη δουλειά; Για όλους/ες υπάρχει κάτι. Οι στόχοι είναι σαν το GPS για τη μέρα μας -μας κρατούν συγκεντρωμένους/ες.

Δείξτε ευγνωμοσύνη

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από το άνετο κρεβάτι σας μέχρι το γεγονός ότι πετύχατε τον καφέ σας το πρωί. Η ευγνωμοσύνη μετατοπίζει την εστίασή μας από το τι είναι λάθος στο τι είναι σωστό και αυτό αλλάζει το «παιχνίδι». Επιπλέον, όταν δείχνετε ευγνωμοσύνη, η γκρίνια δεν υπάρχει πια στη ζωή σας.

Γυμναστείτε

Δεν χρειάζεται να τρέξετε σε μαραθώνιο, αλλά ακόμη κι ένα γρήγορο πάρτι στο δωμάτιό σας με χορό ακούγοντας το αγαπημένο σας τραγούδι είναι αρκετό για να κάψετε μερικές θερμίδες και να ενεργοποιηθείτε. Εάν πάλι έχετε χρόνο και διάθεση, γυμναστείτε κανονικά πηγαίνοντας για γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο ή και για κολύμπι πριν τη δουλειά.

Απολαύστε ένα δυναμωτικό πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είτε πρόκειται για ένα smoothie ή overnight oats είτε για ένα τοστ με αβοκάντο, τροφοδοτήστε το σώμα σας με κάτι θρεπτικό. Σκεφτείτε το ως ένα «καύσιμο» για τον οργανισμό σας -θα το χρειαστείτε για όλα τα φοβερά πράγματα που πρόκειται να κάνετε μέσα στη μέρα σας.

Διαβάστε

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε κάτι που σας εμπνέει. Θα μπορούσε να είναι ένα κεφάλαιο από ένα βιβλίο επιχειρηματικότητας ή αυτοβελτίωσης ή και μερικά quotes που είναι σκέτη έμπνευση. Τροφοδοτήστε το μυαλό σας με θετικότητα και αφήστε αυτά τα vibes να κατακλύσουν όλη τη μέρα σας. Η αφθονία εξάλλου προϋποθέτει την αισιοδοξία.

Φανταστείτε τη ζωή των ονείρων σας

Αφιερώστε λίγα λεπτά οπτικοποιώντας τη ζωή των ονείρων σας, πως δε σας λείπει τίποτα, έχετε ευτυχία, επιτυχία και πολλά χρήματα. Φανταστείτε κάθε λεπτομέρεια αυτής της ζωής σαν να είναι πραγματική -το σπίτι, τη δουλειά, τη σχέση σας, την αφθονία σε κάθε πτυχή της ζωής σας. Αυτή η οπτικοποίηση είναι σαν να στέλνετε ένα σημάδι στο σύμπαν για το τι θέλετε να πετύχετε. Ίσως να σας ακούσει!