Η Shannen Doherty ήταν ένα πολύ αγαπητό μέλος της οικογένειας του Beverly Hills 90210 και οι συμπρωταγωνιστές της την αποχαιρέτησαν ύστερα από την τραγική είδηση του θανάτου της. Ο Μπράιαν Όστιν Γκριν, ο Τζέισον Πρίστλεϊ και η Γκαμπριέλ Καρτέρις ήταν μεταξύ των αστέρων που μοιράστηκαν συναισθηματικές δηλώσεις προς τιμήν της.

«Στέλνω αγάπη και φως»

Ο Μπράιαν Όστιν Γκριν, ο οποίος ενσάρκωσε τον Ντέιβιντ Σίλβερ, αποκάλεσε την ίδια «αδελφή» του σε μήνυμα στο instagram:

«Με αγαπούσες πάντα. Ήσουν ένα μεγάλο μέρος της διαμόρφωσης της αντίληψής μου για το τι θα πει αγάπη. Θα μου λείψεις περισσότερο από όσο μπορώ να επεξεργαστώ αυτή τη στιγμή. Σε ευχαριστώ», έγραψε.

Ο Τζέισον Πρίστλεϊ, ο οποίος υποδύθηκε τον δίδυμο αδελφό της Doherty στην οθόνη, Μπράντον Γουόλς, δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στο Instagram:

«Σοκαρισμένος και λυπημένος έμαθα για τον θάνατο της φίλης μου. Ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα και θα μου λείψει. Στέλνω αγάπη και φως στην οικογένειά της σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές», ανέφερε.

Η Γκαμπριέλ Καρτέρις, η οποία υποδύονταν την Άντρεα Ζούκερμαν, έγραψε:

«Τόσο νέα – τόσο λυπηρό. Αναπαύσου εν ειρήνη. Ξέρω ότι ο Λουκ είναι εκεί με ανοιχτές αγκάλες για να σε αγαπήσει».

«Ας αναπαυθεί εν ειρήνη»

Ο Μαρκ Εσπινόσα, ο οποίος υποδυόταν τον σύζυγο της Καρτέρις στην οθόνη, Τζέσι Βάσκεζ, δημοσίευσε άλλο ένα συγκινητικό μήνυμα:

«Άλλη μια μέρα, άλλη μια μεγάλη απώλεια», έγραψε στο instagram. «Πολύ νέα για να φύγει από αυτόν τον πλανήτη. Η Shannen έπαιζε μια μάγισσα στο Charmed, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια μαχήτρια και πάλευε σαν τέτοια για να ζήσει. Θα είναι πάντα #brendawalsh για μένα και θα είμαι για πάντα ευγνώμων που οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν σε αυτό το ταξίδι. Αναπαύσου εν ειρήνη… οι ουρανοί τη νύχτα είναι πιο φωτεινοί από την παρουσία σου ανάμεσα στα αστέρια».

Η Κάρολ Πότερ, η οποία υποδύθηκε την μητέρα της Ντόχερτι στην οθόνη, τη Σίντι, δήλωσε «σοκαρισμένη και θλιμμένη»:

«Πόσα πέρασε! Έφυγε πολύ νωρίς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, έμεινε πιστή στον εαυτό της και μας έδωσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα θάρρους και επιμονής αντιμετωπίζοντας τον ίδιο της τον θάνατο. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Τζένι Γκαρθ και Τόρι Σπέλινγκ αποχαιρετούν την Shannen Doherty

Η Τζένι Γκαρθ, που υποδύθηκε την Κέλι, μοιράστηκε δύο φωτογραφίες τους από τις εμφανίσεις τους ως Κέλι Τέιλορ και Μπρέντα Γουόλς στη δημοφιλή σειρά των ’90ς:

«Εξακολουθώ να επεξεργάζομαι την τεράστια θλίψη για την απώλεια της μακροχρόνια φίλης μου, της γυναίκας που έχω συχνά περιγράψει ως έναν από τους πιο δυνατούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ» σημειώνει αρχικά η Τζένι Γκαρθ.

«Η σύνδεσή μας ήταν πραγματική και ειλικρινής. Μας έβαζαν τόσο συχνά ότι είμαστε η μία ενάντια της άλλης, αλλά τίποτα από αυτά δεν αντικατόπτριζε την αλήθεια της πραγματικής μας σχέσης που χτίστηκε στον αμοιβαίο σεβασμό και τον θαυμασμό» συνέχισε.

Η Τζένι Γκαρθ περιέγραψε την Shannen Doherty ως «θαρραλέα, παθιασμένη, αποφασιστική και πολύ στοργική και γενναιόδωρη». «Θα μου λείψει και θα την τιμώ πάντα βαθιά στην καρδιά μου και τις αναμνήσεις μου. Η καρδιά μου ραγίζει για την οικογένειά της και τον Bowie».

View this post on Instagram

A post shared by Jennie (@jenniegarth)

«Δεν έχω λόγια…»

Το δικό της αντίο έστειλε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Τόρι Σπέλινγκ, αναρτώντας μια selfie της με την αείμνηστη ηθοποιό.

«Δεν έχω ακόμα λόγια…» σημείωσε η Τόρι Σπέλινγκ που υποδύθηκε την Ντόνα Μάρτιν στο «Μπέβερλι Χιλς».

Η σπαρακτική της ανάρτηση λίγες μέρες πριν πεθάνει

Λίγες μέρες πριν χάσει τη μάχη με τον καρκίνο η Shannen Doherty μοιράστηκε μια τελευταία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο instragram στο οποίο μιλάει για την πραγματοποίηση περισσότερων χημειοθεραπειών.

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουνίου δημοσιεύει ένα βίντεο από το τελευταίο επεισόδιο του podcast της, Let’s Be Clear, γράφοντας στη λεζάντα της ανάρτησης: «Νέο επεισόδιο του @letsbeclearpod στο @iheartradio ή οπουδήποτε ακούτε podcast. Αυτό είναι αυτό που αντιμετωπίζω αυτή τη στιγμή. #cancer #life».

Η Σάνεν Ντόχερτι μίλησε στους 2,2 εκατομμύρια followers της στο Instagram για την αβεβαιότητα που έχει το μέλλον της.

Η ίδια, μάλιστα, παραδέχθηκε πως: «Δεν έχω ιδέα για πόσο καιρό θα κάνω χημειοθεραπεία, δεν έχω ιδέα αν θα είναι τρεις μήνες ή αν θα είναι έξι μήνες. Η θεραπεία είναι πολύ δύσκολη. Δεν είναι κάτι που μπορώ να προβλέψω. Δεν είναι κάτι που οι γιατροί μου μπορούν να προβλέψουν και είναι τρομακτικό. Είναι σαν μια μεγάλη κλήση αφύπνισης, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να πω ότι υπάρχει και κάποια θετική πλευρά και η θετική πλευρά είναι ότι η μοριακή δομή των καρκινικών μου κυττάρων άλλαξε πρόσφατα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα πρωτόκολλα για να δοκιμάσω. Έτσι, για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες αισθάνομαι αισιόδοξη ενώ πριν ήμουν αισιόδοξη, αλλά ακόμα προετοιμαζόμουν».

Η πορεία της Shannen Doherty

Γεννημένη στο Μέμφις του Τενεσί, η Doherty μετακόμισε στο Λος Άντζελες με την οικογένειά της όταν ήταν παιδί και ξεκίνησε σε ηλικία 10 ετών με έναν ρόλο στη σειρά «Father Murphy». Ο Μάικλ Λάντον την είδε στη σειρά και της έδωσε τον ρόλο της Τζένι Γουάιλντερ στο «Little House on the Prairie» σε ηλικία 11 ετών.

Στη συνέχεια, είχε έναν σταθερό ρόλο στην οικογενειακή σειρά «Our House» με τον Ουίλφορντ Μπρίμλεϊ. Μεταξύ άλλων σειρών στις οποίες εμφανίστηκε ήταν το «North Shore» και το «Riverdale», καθώς και σε αρκετές τηλεοπτικές ταινίες.

Το αντίο της «Μπρέντα» στον «Ντίλαν»

Ο ηθοποιός Λουκ Πέρι, ο οποίος υποδυόταν τον Ντίλαν ΜακΚέι, τον εραστή της Doherty, πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019 σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Η ίδια είχε συγκινηθεί μιλώντας για αυτή την απώλεια:

«Ήταν σοκαριστικό», είπε. «Αντιδρώ ενστικτωδώς κάθε φορά που κάποιος αναφέρει τον Λουκ, γιατί ως κάποια με καρκίνο – και μάλιστα έναν πραγματικά φρικτό καρκίνο στο στάδιο 4 – νόμιζα ότι θα ήμουν η πρώτη που θα έφευγε». Shannen Doherty

Η τελευταία της επιθυμία

Η σταρ του Beverly Hills άφησε πίσω της πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για το τι ήθελε να γίνει μετά το θάνατό της:

«Θέλω το λείψανό μου να είναι με του σκύλου μου και του μπαμπά μου στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, όπου και περάσαμε πολύτιμο χρόνο μαζί».

Ο πατέρας της, Τζον Τόμας Ντόχερτι, πέθανε το 2010 σε ηλικία 66 ετών μετά από μακρά μάχη για την υγεία του.

Στο ίδιο επεισόδιο podcast, η ηθοποιός μίλησε για το ποιον δεν θέλει στην κηδεία της, εξηγώντας ότι θέλει να είναι μια πιο ιδιωτική υπόθεση.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νομίζω ότι θα εμφανιστούν στην κηδεία μου. Δεν τους θέλω εκεί γιατί οι λόγοι δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι», εξήγησε.

«Θα εμφανιστούν επειδή είναι το ορθό να συμβεί, δεν θέλουν να φανεί κάτι άσχημο, πως δεν με συμπαθούσαν, οπότε θέλω να τους βγάλω από αυτήν την πίεση. Θέλω η κηδεία μου να είναι σαν γιορτή αγάπης. Όχι υποκριτικά δάκρυα», κατέληξε.