«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της Shannen Doherty. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», με τα λόγια αυτά επιβεβαίωσε το θάνατο της ηθοποιού στο People η εκπρόσωπος τύπου της, Leslie Sloane.

Η αγαπημένη ηθοποιός μας μένει αξέχαστη μέσα από τους ρόλους της ως “Μπρέντα” από τα “Χτυποκάρδια στο Beverly Hills” και φυσικά ως μια από τις τρεις τηλεοπτικές “Μάγισσες”. Έφυγε από την ζωή μετά απο μακροχρόνια, γενναία μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 53 ετών.

Shutterstock

Η μάχη που έδινε ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ξεκίνησε το 2015, όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά. Τότε η νόσος είχε προχωρήσει, οπότε χρειάστηκε να υποβληθεί σε μαστεκτομή, ενώ στη συνέχεια έκανε χημειοθεραπεία και ακτινοβολία. Για τα επόμενα δύο χρόνια, η νόσος βρισκόταν σε ύφεση, μέχρι το 2020, οπότε η ίδια ανακοίνωσε δημόσια πως ο καρκίνος στο στήθος είχε επιστρέψει. Αυτή τη φορά σε στάδιο 4. Aπό τότε δεν δίστασε να μοιράζεται την ιστορία της υγείας της προκειμένου να δώσει δύναμη και ελπίδα και σε άλλους ασθενείς, αλλά και φυσικά «να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν μαστογραφίες, τακτικά τσεκ-απ, να περάσουν μέσα από τον φόβο και να αντιμετωπίσουν ό,τι βρίσκεται μπροστά τους» όπως είχε η ίδια δηλώσει μέσα από ένα post της στο Instagram τον Οκτώβριο του 2021, τον μήνα πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 η Shannen Doherty αποκάλυψε ότι ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στον εγκέφαλο που την οδήγησε σε ακτινοθεραπείες, οι οποίες δεν έκρυψε ότι την τρόμαζαν, ως κλειστοφοβικό άτομο. Ωστόσο η αγαπημένη ηθοποιός ένιωθε τυχερή για τους απίθανους γιατρούς που είχε στο πλάι της.

Σε όλη τη διάρκεια της μεγάλης της περιπέτειας δεν έπαψε ποτέ να μοιράζεται με ειλικρίνια τα όσα της συνέβαιναν και να ενθαρρύνει μέσω συνεντεύξεων και podcast όλους όσοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Όσο δύσκολη και αν έμοιαζε η ζωή της, η ίδια ένιωθε ευγνώμων που μπορούσε να ξυπνάει και να περνάει χρόνο με την οικογένεια, τους φίλους και το σκύλο της και την αισιόδοξη προσέγγιση της για το μέλλον. Χαραγμένα μας μένουν τα λόγια της: «Δεν έχω τελειώσει με τη ζωή. Δεν έχω τελειώσει με την αγάπη. Δεν έχω τελειώσει με τη δημιουργία, με το να ελπίζω να αλλάζω τα πράγματα προς το καλύτερο».

Και πράγματι δεν έχει τελειώσει με τη ζωή, καθώς οι ρόλοι της στις τηλεοπτικές σειρές και ταινίες μέσα από τους οποίους την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε θα είναι πάντα εδώ να μας την θυμίζουν.