Η σεξουαλική δυσλειτουργία δεν αποτελεί ποτέ μια ευχάριστη κατάσταση. Μπορεί να κάνει τα άτομα να νιώσουν άβολα αλλά επίσης να επηρεάσουν και την ποιότητα μιας σχέσης, καθώς μειώνει την επιθυμία τους για σεξουαλική δραστηριότητα αλλά και την ευχαρίστηση τους από αυτή.

Οι αιτίες πίσω από τη σεξουαλική δυσλειτουργία μπορεί να ποικίλουν και να είναι είτε ψυχολογικοί, όπως το άγχος και η κατάθλιψη, είτε λόγοι σωματικής υγείας, όπως ο διαβήτης, η αυξημένη αρτηριακή πίεση και η υψηλή χοληστερόλη. Μερικοί “παραδοσιακοί” τρόποι καταπολέμησης της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, είναι η ψυχοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή, προσεγγίσεις που δεν πετυχαίνουν σε όλους.

Υπάρχει όμως και κάτι πιο απλό και προσβάσιμο που θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα να βρουν την όρεξη τους και να απολαύσουν και πάλι τη σεξουαλική πράξη και είναι ένα από τα αγαπημένα μας μπαχαρικά.

Ποιο μπαχαρικό καταπολεμάει την σεξουαλική δυσλειτουργία;

Το τζίντζερ εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται για την θεραπεία διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων πέψης και της φλεγμονής.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sexes, θέλησε να εξετάσει κατά πόσο η κατανάλωση τζίντζερ θα μπορούσε να βελτιώσει την σεξουαλική λειτουργία. Σκοπός της έρευνας ήταν να βρεθεί ένας φυσικός τρόπος αντιμετώπισης των σεξουαλικών προβλημάτων. Στην έρευνα συμμετείχαν 499 ενήλικες, εκ των οποίων οι 250 ήταν άνδρες και οι 249 γυναίκες.

Η μελέτη διαπίστωσε σημαντικές θετικές συσχετίσεις μεταξύ της εβδομαδιαίας κατανάλωσης τζίντζερ και υψηλότερων επιπέδων σεξουαλικής επιθυμίας και συχνότητας σεξουαλικών συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένων της σεξουαλικής φαντασίωσης, του αυνανισμού και των σεξουαλικών επαφών. Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν περισσότερο τζίντζερ ανέφεραν αυξημένη σεξουαλική διέγερση κατά τη διάρκεια σεξουαλικών δραστηριοτήτων.

Για παράδειγμα, όσοι είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση τζίντζερ παρουσίασαν 33,4% αύξηση στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών σε σύγκριση με όσους είχαν μικρότερη κατανάλωση. Οι αναλύσεις αποκάλυψαν ότι τα συναισθήματα σεξουαλικής διέγερσης κατά τη διάρκεια σεξουαλικών συμπεριφορών διαμεσολαβούσαν στη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης τζίντζερ και της συχνότητας αυτών των συμπεριφορών.