Θα πρέπει, πριν ξεκινήσετε, ολόκληρο το σώμα σας, από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες, να βρίσκεται σε μια νοητή ευθεία γραμμή. Εάν οι γλουτοί σας είναι στον αέρα και δεν ευθυγραμμίζονται με το υπόλοιπο σώμα, τότε κάνετε λάθος την άσκηση. Άλλη μία από τις βασικές πτυχές της σωστής εκτέλεσης των push-ups είναι το βάθος ώθησης, το πόσο χαμηλά, δηλαδή, θα φτάσετε. Για τους περισσότερους, ένα ιδανικό βάθος κυμαίνεται από το να έχουν τα χέρια ίσια στο να έχουν τους τρικέφαλους στο ίδιο επίπεδο με τον κορμό. Κατεβαίνοντας χαμηλότερα, αυξάνονται οι πιθανότητες τραυματισμού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να αποφεύγετε να πηγαίνετε πιο χαμηλά, αρκεί να έχετε «χτίσει» την απαραίτητη μυϊκή δύναμη.

Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να προχωράτε σταδιακά και να ακούτε το σώμα σας χωρίς να υπερβαίνετε τα όριά του.

Ας κάνουμε push-ups

  • Ξεκινήστε με τη στάση της σανίδας.
  • Οι παλάμες και τα δάχτυλα των ποδιών θα πρέπει να ακουμπούν στο στρωματάκι, ενώ τα χέρια και τα πόδια να είναι στο άνοιγμα των ώμων και της λεκάνης αντίστοιχα. Εάν δυσκολεύεστε, μπορείτε να ξεκινήσετε με τα γόνατά σας να ακουμπούν στο στρώμα.
  • Σφίξτε τους γλουτούς σας και, στηριζόμενοι στα πόδια και στις παλάμες, σηκωθείτε μέχρι τα χέρια σας να είναι πλήρως τεντωμένα. Αναπνεύστε.
  • Στη συνέχεια, χαμηλώστε το σώμα σας σταθερά και ελεγχόμενα μέχρι το πιγούνι και το στήθος σας να πλησιάσουν το στρωματάκι και οι αγκώνες σας να λυγίσουν περίπου 90 μοίρες.
  • Επαναλάβετε όσες φορές μπορείτε ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

2 συνηθισμένα λάθη

Γλουτοί στον.. αέρα

Εάν οι γλουτοί σας είναι στον αέρα και δεν ευθυγραμμίζονται με το υπόλοιπο σώμα σας, τότε κάνετε λάθος την άσκηση. Θυμηθείτε θα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο σώμα.

Δεν είστε  ευθυγραμμισμένοι

  • Ξεκινήστε, όπως είπαμε, με τη στάση της σανίδας.
  • Οι ώμοι σας θα πρέπει να είναι ακριβώς επάνω από τους καρπούς σας, το μεσαίο δάχτυλο να είναι στραμμένο προς τα εμπρός και τα χέρια σας να είναι ανοιχτά όσο περίπου το στρώμα μπροστά σας.