Τα bob κουρέματα είναι σαν το κλασικό γαλλικό μανικιούρ. Είναι κομψά και διαχρονικά και υπάρχει ένα στιλ για όλες. Εάν σκέφτεστε να κόψετε τα μαλλιά σας ή να φρεσκάρετε το ήδη υπάρχον bob haircut σας, τότε δεν έχετε παρά να τσεκάρετε το “Scandi bob” κούρεμα που είναι ό,τι πιο hot κυκλοφορεί τελευταία στις τάσεις των μαλλιών και θα σας ανανεώσει πάνω στην ώρα για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Η Naomi Watts, η Rochelle Humes και η Hailey Bieber έχουν πει ένα μεγάλο «ναι» σε αυτήν την τάση, ενώ τώρα ήρθε η ώρα να την υιοθετήσετε κι εσείς!

Τι είναι το “Scandi bob”

Το σκανδιναβικό στιλ επικεντρώνεται στην απλότητα και τον μινιμαλισμό, αν κρίνουμε από τις εικόνες διαφόρων εσωτερικών χώρων με σκανδιναβικό design, όπου τα ουδέτερα χρώματα, η συμμετρία και τα φυσικά ξύλα κυριαρχούν. Το “Scandi bob” εμπνέεται, λοιπόν, από αυτήν τη φιλοσοφία και είναι εξίσου μίνιμαλ, απλό και συμμετρικό. Πρόκειται για ένα στιλ bob κουρέματος χωρίς φιλάρισμα, όπου το μήκος των μαλλιών φτάνει περίπου μέχρι το πηγούνι. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών και χαρίζει πολλούς πόντους κομψότητας στο στιλ σας. Εάν έχετε ελαφρώς πιο σγουρά ή σπαστά μαλλιά, μπορείτε να συζητήσετε με τον κομμωτή σας την ιδέα για ένα ελαφρύ φιλάρισμα, που θα τονίσει τις μπούκλες σας και να δώσει κίνηση στα μαλλιά σας.

Styling tips

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε styling στο “Scandi bob” σας και να πετύχετε ένα κομψό καλοκαιρινό look. Αρχικά, εφαρμόστε σε νωπά μαλλιά έναν αφρό για όγκο για να τους δώσετε «σώμα». Αν έχετε φυσικά ίσια μαλλιά, στεγνώστε τα με πιστολάκι προς διάφορες κατευθύνσεις, ακανόνιστα, για να πετύχετε ένα messy hairstyle με όγκο, ή φορμάρετέ τα με μια στρογγυλή βούρτσα και το σεσουάρ, για να τα διατηρήσετε μεν ίσια αλλά ογκώδη. Αν έχετε πιο σπαστά ή σγουρά μαλλιά, στεγνώστε τα έχοντας το πιστολάκι σε αντίθετη φορά τη φυσική φορά των μαλλιών σας, για να πετύχετε όγκο και να δημιουργηθούν όμορφοι κυματισμοί.

Για να μειώσετε το φριζάρισμα, μετά το στέγνωμα, εφαρμόστε έναν ειδικό ορό σε όλο το μήκος των μαλλιών δουλεύοντάς τον με τα δάχτυλά σας. Συνεχίστε ψεκάζοντας με λακ, για να εξασφαλίσετε διάρκεια, και το χτένισμά σας είναι έτοιμο για διακοπές!