Φέτος το καλοκαίρι, φτιάξτε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και δώστε χρόνο σε αυτό που οι αγαπημένοι μας γείτονες Ιταλοί αποκαλούν «dolce far niente», η τέχνη, δηλαδή, του να μην κάνεις τίποτα απολύτως.

#1 Αφιερώστε χρόνο στην ξεκούρασή σας

Αναγνωρίστε την αξία της ξεκούρασης. Δώστε τον απαραίτητο χρόνο στο σώμα και το πνεύμα σας να αποφορτιστεί από την απαιτητική καθημερινότητα. Μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένο χρόνο, αλλά και να βρείτε τους κατάλληλους τρόπους να το κάνετε. Η ξεκούραση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για την ψυχική και σωματική σας υγεία.

#2 Βάλτε κίνηση και άσκηση στην ημέρα σας

Η καλοκαιρία προσφέρει πολλές ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες. Δοκιμάστε να περπατήσετε στην παραλία, να κάνετε ποδήλατο ή να κολυμπήσετε. Η άσκηση θα ενισχύσει την ενέργειά σας και σίγουρα θα βελτιώσει τη διάθεσή σας.

#3 Δημιουργήστε αναμνήσεις

Περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας και δημιουργήστε αξέχαστες αναμνήσεις. Οργανώστε εκδρομές, πικνίκ ή βραδιές κάτω από τα αστέρια.

#4 Αφήστε το κινητό στην άκρη

Είναι γεγονός και μάλιστα τεκμηριωμένο με έρευνες ότι η υπερβολική χρήση του κινητού και της τεχνολογίας έχει προσθέσει στρες στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Δοκιμάστε να αποσυνδεθείτε αφήνοντας το κινητό στο δωμάτιο κάποιες ώρες και συνδεθείτε με το φυσικό περιβάλλον γύρω σας. Αφιερώστε χρόνο στην ανάγνωση ενός βιβλίου, στους ήχους της φύσης ή απλά απολαύστε την ησυχία.

#5 Επιτρέψτε στο παιδί μέσα σας να παίξει

Θυμάστε πώς ήσαστε παιδί, με πόσο ενθουσιασμό περιμένατε το καλοκαίρι, τις διακοπές; Τότε που μετρούσατε παγωτά και μπάνια; Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να δοκιμάσετε κάτι καινούριο. Κάτι συναρπαστικό. Φύγετε από τη νοοτροπία «δεν είναι για την ηλικία μου πια αυτά» και δοκιμάστε, π.χ., ένα θαλάσσιο σπορ.

#6 Βάλτε το μαγιό σας

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν απολαμβάνουν το καλοκαίρι μόνο και μόνο επειδή θεωρούν ότι δεν είναι αρκετά καλό ή γιατί νιώθουν άβολα πιστεύοντας ότι τα μάτια των άλλων είναι καρφωμένα πάνω τους. Το σώμα σας σας στηρίζει και αξίζει να το αποδεχθείτε όπως είναι. Απαλλάξτε το από περιττά ρούχα και χαρίστε του απλόχερα στιγμές ελευθερίας, αποδοχής και αγάπης.

#7 Φροντίστε τον εαυτό σας

Μην παραμελείτε τον εαυτό σας. Βάλτε αντηλιακό και καπέλο και μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι χρειάζεται μέσα στην ημέρα και ακούστε τον προσεκτικά.

*Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία την Κα Χριστίνα Πίκουλα, mindset coach & women motivator