Κις με σπανάκι και φέτα
Συνταγή για αλμυρή τάρτα με χειροποίητη τραγανή βάση από γλυκοπατάτα και ζουμερή γέμιση με σπανάκι και φέτα.
ΜΕΡΙΔΕΣ8
Υλικά
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- ½ φλ. κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σακούλα φρέσκο baby σπανάκι
- ½ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
- Φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 1/3 φλ.)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Λαδώνουμε το ταψί και έπειτα στρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με φέτες γλυκοπατάτας. Ραντίζουμε ξανά με λάδι.
Βήμα 2ο
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Παράλληλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
Βήμα 3ο
Ανακατεύουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά και τα ασπράδια σε ένα μεσαίο μπολ με σύρμα. Έπειτα, τοποθετούμε στο ταψί το σπανάκι και από πάνω το μείγμα με το αυγό. Πασπαλίζουμε με φέτα. Ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.